Salariul enorm pe care îl primește Elena Băsescu de la stat în fiecare lună. Unde lucrează, în acte, aceasta

05 sept. 2021
Salariul enorm pe care îl primește Elena Băsescu de la stat în fiecare lună. Unde lucrează, în acte, aceasta
Elena Băsescu, fiica fostului președinte, Traian Băsescu

Fiica cea mică a fostului președinte a prins un loc la buget pentru care primește în fiecare lună un salariu destul de motivant. Fostul europarlamentar, figurează de ceva vreme pe un post de consilier în Parlamentul României, cu normă întreagă. Ce salariu primește Elena Băsescu și cum s-a angajat, de fapt, la stat?

Postul de consilier ocupat de Elena Băsescu este într-un domeniu plin de provocări și multă informație europeană. Deși a încercat să ascundă faptul că este angajată la stat, aceasta s-a dat de gol atunci când a postat pe Facebook o poză. Astfel, ea a apărut în momentul când s-a vaccinat anti-COVID la centrul dedicat angajaților din Palatul Parlamentului, unde ea figurează ca salariat al comisiei de afaceri europene.

Amintim că, fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu a fost europarlamentar PDL în 2009-2014. Ulterior ea a candidat la alegerile parlamentare din 2020 pentru un post de deputat de Constanța, dar nu a reușit să obțină mandatul pentru că partidul pe listele căruia a candidat, PMP, nu a trecut pragul electoral.

Cum s-a angajat și ce salariu primește

Camera Deputaților anunța anul trecut, în pandemie, că a scos la concurs și un post de consilier în cadrul comisiei de afaceri europene. Având în vedere situația de la acea vreme, concursurile s-au amânat până în toamna acelui an, când Parlamentul a solicitat derogare de la prevederile ordonanței care suspenda concursurile de angajare. Și, după alegerile locale, în precampania electorală pentru alegerile parlamentare, s-a dat drumul la angajări.

Conform grilei de salarizare, Elena Băsescu câștigă suma de maxim 11.000 de lei pe lună brut, cu tot cu sporuri, ca simplu angajat. Potrivit Camerei Deputaților, un consilier debutant încasează lunar între 7.071 de lei si 9.425 de lei brut.

În plus, fiica fostului președinte primește și spor de condiții vătămătoare. Astfel, Elena Băsescu mai primește între 986 de lei și 1.414 de lei, sumă care variază lunar, pentru radiațiile provenite de la antenele de pe Casa Poporului și alți posibili factori vătămători din Camera Deputaților.