Ce salariu încasa Mădălina Dobrovolschi ca purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Era consilier de stat la Administrația Prezidențială

23 oct. 2020
Ce salariu încasa Mădălina Dobrovolschi ca purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Era consilier de stat la Administrația Prezidențială

Mădălina Dobrovolschi a fost numită purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis în luna august 2017. Aceasta avea funcția de consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale.

Ea a fost nevoită să-și dea demisia din funcția pe care o deținea după aproximativ 3 ani. Decizia a venit chiar înainte ca președintele să-și reînnoiască mandatul de președinte, iar motivele au rămas ascunse opiniei publice. După aproape un an de pauză, aceasta s-a angajat la Realitatea Tv, unde a înlocuit-o pe Denise Rifai. În doar câteva luni și-a anunțat demisia și de acolo.

Mădălina Dobrovolschi încasa lunar un salariu nu foarte mare, ținând cont de prestanța jobului, de sub 6.000 de lei. Conform ultimei declaraţii de avere, pe care a depus-o în luna iunie 2019, în această funcţie a încasat un venit anual de 67.846 lei, ceea ce înseamnă 5.650 de lei lunar, mai exact.

Ce avere a strâns Mădălina Dobrovolschi conform propriei declarații

Declarația ei de avere mai arată că aceasta deţine, împreună cu soţul ei, pilotul Emil Dobrovolschi două terenuri în Buftea cu o suprafaţă totală de 950 mp şi două autoturisme, un Volkswagen Polo, fabricat în 2001 şi un Jeep Renegade fabricat în 2018. În conturi, ea are economii de puţin peste 5.000 de euro şi două credite bancare, unul de 630.000 împreună cu partenerul ei de viață, la Banca Transilvania, scadent în 2041 şi altul de 8.000 de lei, scadent în anul 2019 la BRD.

Mădălina, împreună cu soţul ei Emil Dobrovolschi, pilot la TAROM, au cumpărat în urmă cu un an o vilă de 350 mp. Tot atunci, fostul purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis şi-a vândut apartamentul din Capitală cu un preș de 75.000 de euro.