Romania s-a facut de ras! Tara care a câștigat doar cu o medalie mai puțin decat noi la Jocurile Olimpice desi a avut doar 5 sportivi calificati

10 aug. 2021
Romania s-a facut de ras! Tara care a câștigat doar cu o medalie mai puțin decat noi la Jocurile Olimpice desi a avut doar 5 sportivi calificati

San Marino, un mic stat european cu o populație cât un orășel din România, este unul dintre cele mai performante la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu doar cinci sportivi calificați, are aproape tot atâtea medalii câștigate cât țara noastră. 

Cu o suprafață de doar 61 de kilometri pătrați și o populație care abia depășește 30.000 de locuitori, cât un oraș de mici dimensiuni din România, San Marino a reușit adevărata surpriză la Jocurile Olimpice. Țara se întoarce de la Tokyo cu trei medalii câștigate, doar cu una mai puțin decât România.

San Marino a avut 5 sportivi calificați în Japonia, în 4 probe și este incredibil, dar trei dintre ei au luat medalie: o medalie de argint și două de bronz.

Cu ce medalii a plecat acasă San Marino

Medalia de argint a fost câștigată în proba de tir sportiv, în competiția de trap pe echipe mixt. De altfel, această competiție le-a adus celor din San Marino și un bronz, prin Alessandra Perilli, aceasta fiind și prima medalie obținută în ordine cronologică. De asemenea, San Marino devine și cea mai mică țară din istoria olimpiadelor care cucerește o medalie la o ediție de Jocuri Olimpice.

O altă competiție care le-a adus o medalie au fost luptele. Aici, Amine Myles Nazem Amine a obținut o medalie de bronz la categoria 86 de kilograme. Acesta a ajuns până în sferturi, unde s-a înclinat în fața americanului Davis Morris Taylor. A intrat în recalificări, unde a ajuns până în finala pentru locul 3; acolo, l-a învins pe indianul Deepak Punia, scor 4-2, scrie eurosport.ro.

San Marino a înregistrat prima prezență la o olimpiadă în 1968, la Mexico City și de atunci a participat la toate olimpiadele care au urmat. Cea mai numeroasă delegație a micului stat european a fost la JO de la Los Angeles, în 1984, când a avut 19 sportivi. Niciodată, însă, vreun sportiv nu a reuşit să se întoarcă acasă cu vreo medalie, până în acest an la Tokyo când au realizat o mare surpriză.