Rareș Bogdan, umilit la maxim de un ministru cheie din PNL. „Pe cine suni, fraiere, să te plângi”

17 mai 2021
Rareș Bogdan, umilit la maxim de un ministru cheie din PNL.
Rareș Bogdan vrea să devină președintele PNL

Rareș Bogdan nu mai ieșise demult în evidență. Fostul jurnalist de la Realitatea Tv a intrat într-un con de umbră, după ce în urmă cu ceva timp a ieșit public să ceară demisia lui Ludovic Orban. Deși acesta era convins că va avea susținere de la colegii lui de partid, s-a trezit într-un final singur.

Președintele Klaus Iohannis a calmat situația și a explicat că nu este momentul unor turbulențe politice în plină pandemie. Între timp, Ludovic Orban a adunat mulți adepți în jurul lui și speră să organizeze Congresul PNL pe 15 septembrie, să fie unic candidat și evident să redevină șeful formațiunii cu care a înregistrat câteva scoruri istorice.

Rareș Bogdan visa să devină președinte

Rareș Bogdan visa și el la funcția lui Ludovic Orban și chiar și la cea a lui Florin Cîțu. Mai mult, el spera să fie candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2024, dar șansele sunt minime acum.

Eurodeputatul se pare că este ignorat chiar și de colegii de la Cluj. El a făcut un apel la ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, legat de modul în care Poliția și Jandarmeria înțeleg să se comporte chiar și după ce s-a mai renunțat la restricții.

Renumitul analist Stelian Tănase a povestit în detaliu care a fost situația între cei doi lideri politici

„După un incident intr-una din circiumile Bucurestiului, vizitată -ghinion – de marele Rareș Bogdan, acesta -prim-vice la PNL – l-a sunat la telefon pe ministrul MAI – tot PNL- și ce să vezi? – nu i-a răspuns, ca între colegi. Ce afront! Pe scurt, lui Bode, dacă ați inteles, „i se filfiie” de gălăgiosul europarlamentar.

Iesit in aer liber, sa il vadă poporul si sa-l admire, RB a aflat ce știe toată lumea- comportamentul abuziv, adesea violent, al Poliției si Jandarmeriei. Cum ies excelențe din bula lor, dau nas in nas cu realitatea – una tristă. Pentru că e pandemie, stare de urgență etc. cele doua instituții de forță se cred un fel de armată de ocupație bîntuind prin Gubernia noastră. Drama e că noi nu purtăm uniforma statului, suntem civili, ințoliți salariu. Suntem vrednici de dispreț in ochii polițailor și jandarmilor. Noroc că grangurii ies rar printre muritorii de rind. Astfel minciuna în care trăiesc și iluziile create de propagandă nu se destramă.

Citez– „Vreau să-l rog pe prietenul meu, Lucian Bode, și pe prietenul meu, Bogdan Despescu, cei doi oameni care conduc Ministerul de Interne, să acționeze și să le explice domnilor de la Poliție că nu mai este stare de urgență. Companiile românești au trăit extrem de greu, mai ales cele din HoReCa. Astăzi, am fost cu familia într-un loc, am mai fost în trei locuri, pentru că am avut întâlniri, și m-am bucurat de această stare de libertate care s-a instituit la nivelul Bucureștiului și, în fiecare din cele patru locații din nordul Bucureștiului, au năvălit cei din Jandarmerie sau din Poliție„.

„Pe cine suni fraiere să te plingi că ești abuzat”

„Nu suntem stat autocratic, unde să călcăm în picioare firme și oameni care abia mai trăiesc de pe o zi pe alta, care au avut de suferit enorm în urma COVID și-n urma măsurilor restrictive. Ceea ce am văzut cu ochii mei astăzi mi-a arătat că, în continuare, o parte din autoritățile statului, un stat pe care acum îl reprezint și eu. Poți să o faci discret, ducându-te să verifici datele cu oameni în civil. Nu are de ce să vină Jandarmerie, cu oameni în uniformă, nu au de ce să vină șapte oameni pe o terasă, speriind publicul„.

* Experiență amară, menită să-ți strice cheful si să-ți blocheze dumicatul in gît. Dacă nu ești ditamai europalamentarul, vice al partidului de guvernămint, pe cine suni fraiere să te plingi că ești abuzat, că ți se încalcă dreptul la intimitate și viață privată? In fond – dreptul de a bea nederanjat de gorilele din MAi o bere pe o terasa cu prietenii? Tov Bode nu mai privi cu nesaț spre Moscova si Minsk! Cauzează la lingurică. Dă amețeli și provoacă multe rele la caracter. Am o viziune in care te văd remaniat. Aferim!”, a scrie Stelian Tănase pe pagina lui de facebook.