Ludovic Orban, cartonaș galben pentru Dan Barna! Cei doi lideri s-au contrazis public. Klaus Iohannis va decide

Ludovic Orban, cartonaș galben pentru Dan Barna! Cei doi lideri s-au contrazis public. Klaus Iohannis va decide
Ludovic Orban. Foto: Facebook

Coaliția de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR pare să funcționeze bine și nu prea. Cei trei lideri ale formațiunilor se contrazic permanent și deși Guvernul ar trebui să pară un tot unitar, este evidentă diviziunea și lipsa unei comunicări bune între actualii miniștri.

Invitat la Digi24, vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24 a ținut să precizeze că premierul Florin Cîți nu va putea remania sub nicio formă niciun ministru al USR-PLUS și că această decizie va aparține partidului pe care-l conduce.

„Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar acest lucru presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Ludovic Orban îl contrazice pe Dan Barna

Fostul premier, Ludovic Orban, care este și președinte al Camerei Deputaților a ținut să-l contrazică pe liderul USR-PLUS, explicând că demiterile se fac de către prim ministru, conform Constituției și că decizia finală îi aparține președintelui Klaus Iohannis. Acesta a dorit să transmită un mesaj de forță, mai ales că se apropie Congresul PNL, când liberalii își vor alege din nou președintele.

„Dacă vă interesează acest subiect, citiți Constituția. Știți foarte bine care e procedura. Procedura spune că mandatul unui ministru încetează prin demisie, prin, Doamne ferește!, deces sau prin demitere. Demiterea se face la propunerea premierului, prin decizia președintelui. Noi ne dorim ca fiecare ministru să aibă performanță, să nu fie necesară remanierea niciunui ministru”, a precizat Ludovic Orban.