Rareș Bogdan revine în forță! Avertisment în mijlocul nopții pentru colegii de partid

Rareș Bogdan revine în forță! Avertisment în mijlocul nopții pentru colegii de partid
Rareș Bogdan. Foto: Facebook

Congresul PNL se apropie cu pași repezi și cei care doresc scaunul de lider au început deja campanie internă. Printre favoriți, Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președinte al Camerei Deputaților și Florin Cîțu, actualul premier, fostul ministru al Finanțelor. Dar nici Rareș Bogdan nu a renunțat la visul său, acela de a deveni conducătorul liberalilor.

De altfel, în urmă cu câteva săptămâni acesta i-a cerut demisia lui Ludovic Orban și i-a transmis un mesaj dur, fiind invitat la acel moment la Aleph News. Deși părea începutul unui puci, surse politice au dezvăluit pentru VoceaBanilor.ro că președintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că nu este momentul unui scandal politic în plină campanie de vaccinare.

Mesajul lui Rareș Bogdan, care a aruncat PNL în aer

Astfel Rareș Bogdan s-a trezit din nou singur și cumva izolat în PNL, întrucât nimeni nu a mai dorit să se asocieze cu mesajul său, cu excepția lui Robert Sighiartău, care nu are o putere atât de mare în partid.

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării.

Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului.

Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid.

E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției.

Dacă nu conștientizăm că situația PNL e una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid, la sub 15-10%, și dacă nu înțelegem că trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu… 
Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa”, spunea Rareș Bogdan, în urmă cu o lună, în cadrul unui interviu la televiziunea Aleph News.

Rareș Bogdan revine cu un mesaj cu subînțeles în mijlocul nopții

După acest mesaj, eurodeputatul a intrat din nou într-un con de umbră și izolare politică, dar abilitățile sale de bun comunicator îl ajută să revină în prim plan cu mesaje percutante. Astfel vineri noapte, acesta a postat pe facebook un mesaj cu subînțeles pentru colegii săi din partid, încercând să se profileze încă o dată ca un salvator al României.

„Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga!
Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a scris Rareș Bogdan pe facebook, alături de fotografie de mai jos.