EXCLUSIV. Ministrul PNL, care a blocat proiectul de transparența bugetară. Se cere înlocuirea acestuia (SURSE)

24 iun. 2021
EXCLUSIV. Ministrul PNL, care a blocat proiectul de transparența bugetară. Se cere înlocuirea acestuia (SURSE)
Florin Câțu a fost numit premier al României la finalul lunii decembrie

Noi probleme în coaliție, după ce proiectul de trasparență bugetară a fost oprit, fără prea multe explicații. Gestul ministrului Finanțelor Publice, Alexandru Nazare i-a deranjat foarte tare pe miniștrii USR-PLUS, care țineau mult ca toate cheltuielile să fie făcute publice.

Astfel site-ul transparenta-bugetara.gov.ro a devenit inactiv. Mai mult decât atât, pe site-ul mfinante.gov.ro/web/forexepublic nu mai funcționează niciun link, adică practic nu mai este nimic transparent de mai bine de două luni. Nici măcar în perioada în care PSD era la guvernare nu s-a întâmplat așa ceva. Ministrul Finanțelor de la acel moment, Eugen Orlando Teodorovici a lăsat transparentă măcar această parte.

Alexandru Nazare, la un pas de remaniere

Mai multe surse politice au declarat că Alexandru Nazare ar fi pe lista neagră a lui Florin Cîțu. După o evaluare atentă, acesta ar putea fi remaniat. Totuși este greu de crezut că vor exista mișcări politice până când nu se va decide cine va fi noul președinte al PNL.

Alexandru Nazare a fost ministru al Transporturilor în perioada PDL și a fost propulsat în politica mare de Anca Boagiu. Inițial, el i-a fost consilier, iar apoi a ajuns într-un timp record ministru.

În cursa pentru șefia PNL se află Ludovic Orban și Florin Cîțu, care duc o campanie dură, unul împotriva celuilalt și aruncă subtil cu acuzații, prin vocile liderilor care îi susțin.

Ludovic Orban își apără apropiații

Întrebat într-o conferință de presă ce părere are despre o eventuală remaniere a lui Alexandru Nazare, dar și a lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii, Ludovic Orban a spus că este mulțumit de echipa guvernamentală.

„Nu am auzit de acest lucru. Eu sunt mulţumit de echipa guvernamentală liberală şi, în mod evident, domnul ministru Oros a fost ministru şi în echipa pe care am condus-o eu la nivel guvernamental. Ca atare, eu nu am auzit de o astfel de intenţie”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă.