Premieră pentru piața de travel din România. Ce destinații exotice au ales cel mai mult turiștii pentru a-și petrece vacanța

05 iul. 2021
Premieră pentru piața de travel din România. Ce destinații exotice au ales cel mai mult turiștii pentru a-și petrece vacanța
Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour

Succesul neaşteptat ȋnregistrat ȋn plină pandemie de destinaţiile exotice ȋndepărtate ȋn rândul românilor, ȋi determină pe touroperatorii locali să pregătească noi curse charter şi programe turistice speciale pentru finalul de an, ȋn destinaţii precum Zanzibar, Maldive, Kenya, Thailanda, Dubai sau Mauritius.

Agenţiile de turism, puternic impactate de criza pandemică pe care o traversează de mai bine de un an şi jumătate, caută soluţii pentru revenire. Una dintre surprizele plăcute ale acestei perioade greu ȋncercate pare să fie creşterea semnificativă a apetitului turiştilor români pentru destinaţiile exotice, inedite.

Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană sau Kenya – destinațiile cele mai iubite de români

„Ȋn sezonul de iarnă şi primăvară 2021, mulţi dintre turiştii noştri au ales să călătorească spre destinaţii ȋndepărtate, conectate prin curse charter directe. Aceasta fiind o situaţie complet inedită, datorată ȋn principal faptului că multe dintre statele sau destinaţiile turistice căutate ȋn trecut de români impuneau restricţii de călătorie, ȋn timp ce aceste insule mai ȋndepărtate, având incidenţe mai reduse de ȋmbolnăvire cu COVID-19, au fost deschise şi accesibile turiştilor.”, declară Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Astfel, ȋn premieră totală pentru piaţa românească de travel, ȋn perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, au decolat din mai multe oraşe ale ţării, numeroase curse charter directe către Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană sau Kenya, destinaţii de care românii pare că s-au ȋndrăgostit iremediabil.

„Acest lucru ne-a impulsionat să lansăm curse charter directe spre destinaţii pe care nu le-am mai operat ȋn trecut. A fost un risc pe care ni l-am asumat, dar se pare că sorţii ne-au fost favorabili şi iată-ne azi continuând proiectul şi pentru sezonul următor prin lansarea curselor charter directe pentru perioada cea mai căutată – Revelionul şi perioada de iarnă, atât din Bucureşti, cât şi din Cluj-Napoca. Totodată, am avut oportunitatea de a pune rapid pe piaţă aceste curse, datorită sprijinului oferit de compania Animawings, parte din grupul nostru de firme.”, mai adaugă Pandel.

Avans de doar 200 de euro pentru destinațiile exotice de lux

Turiştii români ȋşi pot rezerva deja vacanţa pentru finalul de an, ȋn unele dintre cele mai mondene destinaţii exotice ale momentului, aşa cum sunt Zanzibar, Maldive, Kenya, Thailanda, Dubai sau Mauritius, contra unui avans de numai 200 euro de persoană. „Am luat decizia de a lansa aceste programe din timp, astfel ȋncât fiecare turist interesat să poată avea acces la ele. Aceste programe beneficiază de reduceri semnificative ȋn regim early booking, iar având ȋn vedere situaţia ȋncă incertă cu privire la pandemie, oferim posibilitatea achiziţiei contra unui avans modic, urmând ca restul de plată să fie achitat până la o dată mai apropiată de călătorie.”, spune Cristian Pandel.

Sejururile turistice de Revelion au tarife ce pornesc de la 973 euro/persoana ȋn Dubai, de la 1121 euro/persoană ȋn Zanzibar, de la 1260 euro/persoană ȋn Mauritius, de la 1340 euro/persoană ȋn Thailanda, ajungând până la 2424 euro/persoană pentru un sejur ȋn Maldive. Pachetele includ bilet de avion pe cursă charter directă, cazare 7 nopţi, transferuri de la aeroport la hotel şi retur şi asistenţă turistică pe toată durata vacanţei. „Pe lângă programele de sejur, tot datorită interesului sporit din partea clienţilor noştri, am lansat ȋn premieră şi programe combinate de safari şi sejur ȋn Kenya şi vom mai adauga ȋn scurt timp şi programe de circuite exotice ȋn toate aceste zone.”, completează Pandel.

Despre Christian Tour

Christian Tour este cel mai mare turoperator român de pe piața autohtonă. Înființată în 1997, compania este deținută de Cristian Pandel și este prezentă atât în țară, prin agenţii proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și SUA prin grupul de firme al cărei fondator este – Memento Group.

Despre Animawings

Înființată în 2019, Animawings este cea mai recent lansată companie aeriană din România. Compania este specializată ȋn operarea de curse aeriene charter către cele mai populare destinații din Europa de Sud-Est, Spania și Orientul Mijlociu şi beneficiază de susţinerea unuia dintre cei mai mari jucători din piaţa aviatică europeană – AEGEAN Airlines, companie ce deţine părţi din acţionariatul Animawings.