PNL pregătește o nucleară pentru USR-PLUS chiar astăzi. Planul cu care îi va distruge

06 sept. 2021
PNL pregătește o nucleară pentru USR-PLUS chiar astăzi. Planul cu care îi va distruge
Guvernul României. Foto: gov.ro

USR-PLUS pare a fi marele pierzător din această criză politică. Deși au încercat să joace tare împotriva premierului Florin Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis, PSD i-a făcut knock out. Gabriela Firea a anunțat că partidul pe care-l reprezintă nu va gira oameni precum Clotilde Armand sau Nicușor Dan, așa că nu va semna un text al unei moțiuni depuse de AUR.

Marcel Ciolacu a venit și el cu precizări suplimentare și a transmis că ceilalți politicieni vor trebuie să susțină moțiunea PSD, în care sunt aspru criticați și miniștrii USR-PLUS. În plus, procedurile nu vor fi demarate până când nu vor fi strânse toate semnăturile pentru demiterea Guvernului.

Astăzi, la ora 12:00 este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Practic, conducerea Parlamentului ar urma să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de cei de la USR – AUR. Doar că acest lucru probabil nu se va întâmpla și asta pentru că cei de la PNL au pregătit o nucleară pentru USR-PLUS.

Liberalii susțin că voturile de pe moțiune sunt false

Liberalii vor cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR. Aceștia susțin că semnăturile ar fi scanate, false, conform surselor Antena 3.

Moțiunea de cenzură a fost depusă vineri seara, după ședința coaliției de guvernare în urma căreia negocierile între USR-PLUS și PNL au eșuat.

Social democrații au declarat că vor asigura cvorumul ședinței de astăzi și nu se vor opune să fie verificate semnăturile de pe această moțiune de cenzură.

Aceleași surse citate de Antena 3 susțin că există informații certe care arată că în momentul în care s-ar fi strâns semnăturile, trei parlamentari de la AUR ar fi fost plecați în străinătate, deci nu aveau cum să semneze această moțiune de cenzură. La fel și președinta Senatului, Anca Dragu, ar fi fost plecată din București, deci nu ar fi putut să semneze.

Marcel Ciolacu îi acuză pe cei de la USR-PLUS de șantaj

”A ieșit nu știu ce lider USR supărat că noi nu îi votăm moțiunea să spună că, domne, să demonstreze Ciolacu că nu e blat să voteze. Măi secăturilor, păi voi faceți un șantaj ordinar! S-au prins oamenii, v-au luat jucăria, că puneați labele pe justiție… Pai ce blat să am eu cu Iohannis? Ce să îmi dea mie Iohannis? Mai mult decât mi-au dat românii? Nu am dosare penale, nu am furat! De ce să fac un blat cu Iohannis?”, a spus și Marcel Ciolacu tot la Antena 3.

Replicile acide ale președintelui PSD vin în contextul în care șeful deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, l-a acuzat pe acesta că are o înțelegere cu președintele Klaus Ioahannis să nu voteze moțiunea de cenzură.