Pensia uriașă pe care Renate Weber o încasează lunar. Mai primește și alte două salarii pe lângă ea

07 aug. 2021
Pensia uriașă pe care Renate Weber o încasează lunar. Mai primește și alte două salarii pe lângă ea

Renate Weber, proaspăt demisă din funcția de Avocat al Poporului are în spate detalii pe care nimeni nu le-ar fi bănuit. Deși mărturisea că nu încasează nicio pensie specială, banii care îi intră lunar în conturi sunt halucinanți.

Conform declarației de avere publicată în luna iunie 2021, Renate Weber a încasat o pensie de 17.974 de euro pe ultimele șase luni din 2020, brut, deci are circa 3.000 de euro pe lună.

Câți bani încasează lunar Renate Weber

De unde vin banii aceștia? Ei bine, Renate Weber încasează una din pensii de la Parlamentul European, care, de fapt, este plătită tot de către contribuabilii români, prin banii pe care statul îi varsă la bugetul UE, de unde sunt redistribuiți către multiplele instituții europene.

La pensia de mai sus se mai adaugă și o a doua pensie de aproximativ 3.000 de lei/ lună, net, de la casa de pensii a avocaților. Și nu, veniturile lui Renate Weber nu se opresc aici.

Ea mai încasează și un salariu anul de 153.000 de lei net, pentru funcția de avocat al Poporului.

Renate Weber neagă veniturile

Deși declarației de avere spune cam totul, în luna mai, Renate Weber mărturisea că nu va beneficia de pensie specială. Ea mai povestea atunci că a fost întreaga ei viață avocat, iar banii pe care îi va încasa vor veni doar de acolo.

“Eu, Renate Weber, nu am contribuit la sistemul de pensii de stat public din România. Eu am fost toată viaţa avocat, am plătit numai la Casa de Pensii a Uniunii Avocaţilor, primesc o pensie din sistemul privat de la casa de pensii de acolo“, mărturisea Avocatul Poporului, făcând referire la faptul că a atacat la CCR legea privind abrogarea pensiilor speciale.