Ce salariu încasează un manager de la McDonald’s în România. Care este cel mai mic venit din lanțul restaurantelor

03 aug. 2021
Ce salariu încasează un manager de la McDonald’s în România. Care este cel mai mic venit din lanțul restaurantelor

Lanțul de magazine McDonald’s s-a extins de-a lungul anilor în România. La finele lui 2020 erau 3.812 de angajați, iar în continuare, Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante anunță angajări.

McDonald’s caută manageri în orașe importante din țară precum București, Cluj, Sibiu, dar și Brașov. Sunt scoase la bătaie peste 60 de Manageri Trainee, iar salariile sunt mai mult decât atractive.

Cel mai mic salariu de la McDonald’s

La McDonald’s salariile pornesc de la 2.400 de lei. Aceasta este suma pe care o încasează un lucrător comercial responsabil cu pregătirea produselor sau servirea clienților, numit Crew.

Salariile cresc și mai mult odată cu funcția și pot ajunge chiar și la 1.000 de euro. Cu alte cuvinte, lanțul de restaurante oferă un salariu de 3.200 lei net pentru Manager Trainee și 4.200 lei net pentru un Manager.

Să nu uităm însă că salariul mediu net pe economie în România a fost de 3.492 de lei, cele mai mari salarii medii fiind cele din IT, cu 8.192 de lei. Pe de altă parte cele mai mici salarii au fost înregistrate pe segmentul hoteluri și restaurante, cu suma de 1.850 de lei.

McDonald’s oferă noi locuri de muncă

Cei aproape 4.000 de angajați la nivel național nu sunt suficienți, așa că McDonald’s caută să recruteze cât mai mulți doritori. Lanțul de restaurante vrea să mai deschidă alte patru restaurante în țară, iar tinerii pasionați de leadership cu studii superioare, sau în curs de finalizare sunt așteptați să devină viitori manageri.

Directorul de Resurse Umane al companiei anunță că spațiul de lucru este unul dinamic, dar și provocator pentru oricine care își dorește o careră în domeniu.

”McDonald’s desfășoară programe de pregătire dedicate managerilor trainee având numeroase generații de manageri promovați de-a lungul timpului. Suntem în căutarea tinerilor care își doresc să performeze într-un domeniu dinamic și provocator, care vor să crească alături de McDonald’s”, a declarat Monica Zdrancota, Director de Resurse Umane, Premier Restaurants România, scrie Curierul Național.