Pensii eliminate instant. Când se deființează și cine va pierde banii

07 aug. 2021
Pensii eliminate instant. Când se deființează și cine va pierde banii
Bani

Guvernul a promis ceva românilor și vrea să se țină de cuvânt, sau cel puțin asta susțin cei de la USR-PLUS care depun eforturi mari pentru eliminarea acestui tip de pensii.

Claudiu Năsui susține că USR PLUS își dorește eliminarea pensiilor speciale în cel mai scurt timp, însă din păcate doar 15% din Parlament este de aceași părere, în ciuda faptului că este nevoie de o majoritate de 51%.

Ce se întâmplă în Guvern

Năsui povestește că pensiile parlamentarilor au reușit să fie desființate, însă când vine vorba de cele speciale, situația e mai dificilă, el subliind faptul că este vorba despre, etică moral și jusetețe, pentru întreaga populație a țării.

”E o coaliţie la guvernare şi e o coaliţie care nu are consens pe subiectul pensiilor speciale. Am reuşit să desfiinţăm pensiile speciale ale parlamentarilor. A fost maximul ce se putea face… Sunt sub 3% din pensiile speciale, e infim, dar, ca să elimini pensiile speciale, ai nevoie de majoritate 50% +1.

Nu există 50% +1 acum în Parlament care să vrea (…) E o chesiune şi de justeţe, etică, morală, că toţi cotizăm la fel, dar unii primesc mai mult”, a declarat Claudiu Năsui la B1 TV.

USR PLUS cere ”curățenie”

El a mai explicat că USR PLUS își dorește o ”curățenie” în sistem și este nevoie de implicarea tuturor pentru a se ajunge la acest acord.

Noi, ca USR-PLUS, ceea ce putem face e să începem această curăţenie, să oprim aceste sinecuri, unde se poate, prin Ordin de ministru. Ca să schimbi o lege sau să dai OUG e nevoie de coaliţie majoritară. Uitaţi-vă şi la votul pe pensiile parlamentarilor, cine cum a votat, să vedeţi cât de greu se găseşte consensul. (…) Trebuie cu cei 15% pe care-i avem să mobilizăm 51% din voturi”, a conchis ministrul Economiei.

Dan Barna vorbea și el despre acest subiect la un momentdat, el dând chiar și un ultimatum, conform căruia pensiile speciale trebuie eliminate până în toamna acestui an, sau, cel târziu la începutul anului viitor.

”În contextul poziţiei clare a coaliţiei, poziţia inividuală a persoanei respective este secundară. Dincolo de părerea domniei sale, subiectul este foarte clar şi poziţia coaliţiei, a USR PLUS este că subiectul pensiilor speciale trebuie soluţionat şi tratat în această toamnă, cel mai târziu începutul anului viitor”, a declarat Dan Barna.