Pe ce loc a ajuns acum Sorana Cîrstea în clasamentul WTA și câți bani a încasat pentru finala pierdută de la Strasbourg

31 mai 2021
Pe ce loc a ajuns acum Sorana Cîrstea în clasamentul WTA și câți bani a încasat pentru finala pierdută de la Strasbourg
Sorana Cîrstea. Foto: Facebook

Sorana Cîrstea reprezintă cea mai mare speranță a României pentru Roland Garros, după ce Simona Halep a anunțat în urmă cu ceva timp că nu poate lua startul din cauza accidentării de la gambă. Sportiva din Târgoviște traversează una dintre cele mai bune perioade ale sale și a reușit cea de-a doua finală a anului.

Sorana Cîrstea a pierdut în fața cehoaicei Barbora Krejcikova, dar a câștigat simpatia publicului, care a aplaudat-o în picioare când aceasta și-a ținut discursul de finalistă la Strasbourg. Românca a încercat să vorbească în limba franceză și a fost extrem de simpatică. Efortul ei a fost apreciat de spectatori, care au recompensat-o cu multe aplauze.

Pe ce loc a ajuns Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a primit un cec în valoare de 13.224 de euro pentru performanța sa şi 180 de puncte, care o ajută să urce opt locuri în clasamentul WTA. Astfel aceasta se află acum pe poziția 53 în lume.

Sorana Cîrstea va lua startul și la Roland Garros, unde a prins direct tabloul principal. Din păcate, a avut ghinion la tragerea la sorți. O va întâlni pe britanica Jo Konta, favorita cu numărul 20 a turneului. Aceasta este în formă, dar în trecut românca a mai reușit să o învingă, bifând o mare surpriză la acel moment.

Cum se prezintă româncele la Roland Garros

Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 de la Roland Garros, după ce a învins-o pe italianca Elisabeta Cocciaretto, coșmarul de la Cluj. Ea practic a scos România din grupa principală de la Fed Cup sau Billie King Cup, cum se numește acum.

Patricia Țig a fost eliminată de celebra Naomi Osaka, iar restul româncelor urmează să joace, însă toate vor avea meciuri foarte grele. Sunt șate jucătoare din țara noastră pe tabloul principal de la Roland Garros, doar Irina Bara venind din calificări.