Geniala Naomi Osaka. Cine sunt părinții ei și cum arată: ea japoneză, el de culoare

21 feb. 2021
Geniala Naomi Osaka. Cine sunt părinții ei și cum arată: ea japoneză, el de culoare
Naomi Osaka a câștigat Australian Open 2021. Foto: Time Magazine

La 23 de ani, Naomi Osaka a bifat deja tot ce-și putea dori o tenismenă în cariera sa. A câștigat deja 4 turnee de grand slam, disputând tot atâtea finale, a fost numărul 1 mondial și probabil va mai fi, iar în plus de asta în anul 2020 a câștigat cei mai mulți bani dintre toate jucătoarele de tenis (Vezi pe ce loc se află Halep și ce sume i-au intrat în conturi).

Naomi Osaka s-a impus și în finala de la Australian Open, după ce a învins-o clar pe americanca Jennifer Brady. Astfel, aceasta a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA, coborând-o pe Simona Halep pe 3. Japoneza a reușit până acum să câștige de două ori marele turneu din Australia (2019 și 2021) și de două ori US Open (2018 și 2020).

Naomi nu știe limba japoneză

De remarcat că nu a reușit să ajungă în etapele finale pe iarbă și zgură, acolo unde Simona Halep s-a impus, devenind cea mai bună tenismenă română din toate timpurile și un adevărat simbol național.

Naomi Osaka, împreună cu părinții și sora sa

Naomi Osaka are o poveste de viață interesantă. Aceasta reprezintă Japonia, dar nu prea cunoaște limba țării pe care o reprezintă și asta pentru că a crescut în SUA. Mama sa este de origine japoneză, iar tatăl este din Haiti, una dintre cele mai sărace țări insulare din lume.

De ce s-au mutat în SUA părinții lui Naomi Osaka?

Cei doi s-au iubit mult timp în secret deoarece japonezii nu prea tolerează relațiile cu străini, iar dacă aceștia sunt de culoare este și mai grav. Astfel s-a ajuns ca Tamaki şi Leonard François să se mute în New York, unde au locuit cu bunicii din partea tatălui. Rudele sale japoneze au acuzat-o chiar că dezonorează familia, dar aceasta nu a vrut să renunțe la bărbatul cu care a întemeiat o familie solidă.

Naomi a mers la tenis de mică și a arătat că are un talent nebănuit. A progresat de la an la an și s-a impus în circuitul WTA ca o prezență foarte exotică, atât prin joc, cât și prin look-ul său inedit. Tenismena mai are o soră Mari, care este mai mare cu un an şi jumătate decât ea.

Naomi Osaka se antrenează cu Wim Fissette (40 de ani), belgianul care a lucrat o perioadă și cu Simona Halep (în 2014), dar cu care românca nu s-a înțeles deloc. Iată că acesta a reușit să o ducă pe eleva sa pe culmile gloriei și presa sportivă din întreaga lume estimează că aceasta va domina tenisul mondial în următorul deceniu.