Operatorul din turism care va accepta doar turiști vaccinați împotriva COVID-19 în hotelurile pe care le deține! Multe sunt în Grecia

20 feb. 2021
Operatorul din turism care va accepta doar turiști vaccinați împotriva COVID-19 în hotelurile pe care le deține! Multe sunt în Grecia
Foto: Natalya Zaritskaya on Unsplash

Pandemia a afectat numeroase industrii, dar niciuna nu a fost mai lovită decât turismul. Pierderile celor care activează în zona de hoteluri, restaurante, cafenele sau agenții de turism au fost imense și au depășit chiar și 90%. Multe țări au intrat în lockdown, iar companiile aeriene au fost obligate să oprească zborurile.

S-a încurajat turismul intern de către autorități, însă chiar și așa mulți cetățeni au preferat să rămână acasă, în așteptarea trecerii pandemiei. Pentru oameni, siguranța și teama de coronavirus au fost primordiale.

De ce Alltours nu va mai primi turiști nevaccinați?

În acest context, operatorul de turism german Alltours a decis să accepte în hotelurile pe care le deține (Allsun) numai clienți care prezintă un certificat prin care arată că au primit vaccinul împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de compania cu sediul central în Düsseldorf și pe pagina sa de facebook.

„Vrem să oferim clienților noștri un mediu cât mai sigur, astfel încât să se poată bucura de vacanță într-un mod relaxat”, se arată și în comunicatul transmis către mass media.

Măsura pe care au anunțat-o deja va intra în vigoare din toamnă, mai exact de pe 31 octombrie. Totuși această dată ar putea să mai sufere modficări pentru că reprezentanții au anunțat că vor ține cont de progresul campaniei de vaccinare. Alltours operează 35 de hoteluri în Mallorca, Canare și Grecia.