Locul unde a apărut noul coronavirus. Nu este China. Descoperirea șocantă făcută de OMS

15 feb. 2021
Locul unde a apărut noul coronavirus. Nu este China. Descoperirea șocantă făcută de OMS

Este foarte bine știut faptul că pandemia de coronavirus și-a făcut debutul la finalul anului 2019, în orașul Wuhan, din China. După luni de cercetări intense, specialiștii OMS au făcut însă o descoperire complet neașteptată. Tot ce știam până acum ar putea fi o minciună.

Un cercetător al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut o serie de declarații șocante. El a precizat într-un interviu acordat pentru BBC One că noul coronavirus nu a apărut în China. Totodată, el a mai adăugat că există mai multe ipoteze privind originea pandemiei de COVID care a cauzat milioane de decese la nivel mondial.

Unde a debutat pandemia

Profesorul John Watson a fost cel care a făcut parte din echipa OMS care a investigat în China, în ultima lună, originea pandemiei de Covid-19. Noua investigație a pus întreaga poveste într-o cu totul altă lumină. Acesta a mărturisit că trecerea virusului de la animal la om e posibil să fi avut loc în afara graniţelor ţării.

Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca noul coronavirus să nu fi apărut în China așa cum mulți oameni credeau până acum. Profesorul este de părere că pandemia a pornit, cel mai probabil, cu o infecţie într-un ”rezervor animal” ce a fost apoi transmisă oamenilor printr-o ”gazdă intermediară”.

Coronavirusul nu a apărut China

John Watson a fost întrebat de jurnalistul Andrew Marr dacă este sigur că acest nou coronavirus a apărut în China, iar profesorul nu a avut niciun dubiu. El a dat un răspuns clar și concis ”nu”.

Mai mult de atât, el a mărturisit că autorităţile chineze au pus la dispoziţia echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii multe informaţii şi că acuzaţiile apărute recent cu privire la refuzul de a oferi datele despre primii pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 ”nu caracterizează misiunea ca întreg”.

Misterul rămâne

Echipa internaținală  OMS a efectuat ancheta în Wuhan timp de patru săptămâni. În ciuda încercărilor și eforturilor depuse pentru a aflat adevărul, specialiștii au transmis că animalul aflat la originea noului coronavirus ”nu a fost identificat încă”.

De asemenea, aceștia au mai subliniat faptul nu au fost identificate indicii cu privire la prezența noului coronavirus în orașul cu pricina înainte de luna decembrie a anului 2019, sau, cu alte cuvinte, înainte de debutul pandemiei propriu zise.

OMS a mai anunțat că un rezumat al anchetei ar urma să fie disponibil în săptămâna ce urmează, însă misterele nu au fost încă elucidate.