O simplă durere de mână poate fi un semnal de alarmă. Ce boli grave poate indica

15 aug. 2021
O simplă durere de mână poate fi un semnal de alarmă. Ce boli grave poate indica

De cele mai multe ori, dacă te doare mâna stângă poate fi datorită unei accidentări, căzături sau din cauza unor obiecte grele pe care le-ai ridicat. Uneori însă, această durere poate semnala probleme mai grave și ar fi bine să consulți un medic pentru ca situația să nu se agraveze.

În cazul în care simți o durere bruscă și intensă în mâna stângă, poate fi un semnal privind ruperea sau blocarea unui cheag de sânge. Acest lucru poate duce și la un infarct sau la embolism pulmonar, scrie csid.ro.

Ce boli poate semnala

Infarctul mai prezintă și alte simptome pe lângă durerile din mâna stângă. Astfel, mai apare și o durere sau presiune în piept și o senzație de lipsă de aer. Pe lângă acestea, te ia cu amețeală și poți avea greață și vărsături. Nu în ultimul rând, pot apărea dureri de gât, umăr și maxilar.

În alte cazuri, dacă te doare mâna stângă, poate fi din cauza anginei pectorale, un simptom al unei boli cardiace, de regulă boala cardiacă coronariană. În acest caz, mușchiul inimii nu primește destul oxigen și substanțe nutritive, iar simptomele pot fi mai acute în timpul efortului fizic.

O altă afecțiune, specifică vârstnicilor este bursita, prin inflamația acută sau cronică a bursei seroase. În acest caz durerile sunt mai accentuate atunci când stăm culcați și poate fi acompaniată de o senzație de arsură și furnicături.

Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere că și hernia de disc se poate manifesta prin dureri ale mâinii stângi. Hernia cervicală, de exemplu, pune presiune asupra nervilor și durerea se poate extinde de la gât până la braț.

Cum procedați în aceste situații

În multe cazuri, dacă sunt probleme grave la inimă, este bine să apelați la un echipaj medical de urgență. De asemenea, nu este recomandat să vă deplasați singuri la spital decât dacă nu aveți nicio altă variantă la îndemână.

În plus, în astfel de situații mai grave este bine să vă întindeți, să respirați adânc și încet și să încercați să vă relaxați până când va veni cineva să vă ajute.