Motivul real pentru care USR-PLUS cere demiterea lui Cîțu. Unde ar urma să ajungă 10 miliarde de euro. Este jafului secolului

03 sept. 2021
Motivul real pentru care USR-PLUS cere demiterea lui Cîțu. Unde ar urma să ajungă 10 miliarde de euro. Este jafului secolului

S-a aflat care este de fapt adevăratul motiv pentru care USR PLUS ar cere demisia premierului Florin Cîțu. Dezvăluirile au fost făcute de jurnalistul Mihai Gâdea, care a prezentat cum stă de fapt situația și a arătat și care este miza: 10 miliarde de euro.

Astfel, se pare că, ordonanța de urgență cu privire la înființarea unei agenții care să aparțină de Ministerul Sănătății și care să dispună de toate spitalele, toată infrastructura, toate studiile de fezabilitate, toată consultanța nu este elaborată de Ministerul Sănătății, dar a fost prezentată de ministrul Ioana Mihăilă. În joc sunt nu mai puțin de 10 miliarde de euro.

Experți străini ar elabora ordonanța

„Ministerul Sănătății a venit cu o ordonanță de urgență prin care cere ca Guvernul României s-o adopte și există nemulțumiri majore în aripa Cioloș – Vlad Voiculescu, care se află în spatele acestei ordonanțe. Și, desigur, și această doamnă (Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, n.r.) care nu face nimic altceva decât să ducă la capăt planurile celor enunțați mai sus.

Ni se prezintă exact cum trebuie să fie aceste proiecte de investiții, cu un buget de 10 miliarde de euro. Premierul Cîțu și cei de la PNL nu sunt deloc încântați și nu vor să le dea banii și nici această ordonanță celor de la USR, fiind una dintre mizele majore ale acestei dispute”, a spus Mihai Gâdea la Antena 3.

Se pare că, ordonanța nu este elaborată de Ministerul Sănătății, ci de un grup de experți străini care ar fi discutat totul despre cum să facă ordonanța Guvernului României, mai precizează sursa citată. Documentul și dialogurile privind opțiunile și modul în care trebuie elaborată ordonanța au fost prezentate în cadrul emisiunii.

„În momentul în care o ordonanță de urgență nu este elaborată de instituțiile statului în ministere, aceasta este de interes public”, a mai spus Mihai Gâdea.