Ce job nou super prestigios are acum Andreea Moldovan, fostul secretar de stat în ministerul Sănătății lui Vlad Voiculescu. Se prezintă ca Andreea Căpîlna

24 mai 2021
Ce job nou super prestigios are acum Andreea Moldovan, fostul secretar de stat în ministerul Sănătății lui Vlad Voiculescu. Se prezintă ca Andreea Căpîlna
Andreea Moldovan a fost secretar de stat în ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a fost demisă la solicitarea premierului Florin Cîțu, după ce aceasta a schimbat regulile de caranticare fără să anunțe. Aceasta era considerată a fi adevăratul ministru și nu Vlad Voiculescu, care evita să-și asume public vreo declarație.

În trecut, Andreea Moldovan fusese director Medical al unui spital din Brașov și de aici a fost cooptată în echipa ministerului Sănătății. Acum ea a primit o propunere de job foarte bună și este membru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cu sediul la Geneva.

Andreea Moldovan apare cu alt nume acum

Andreea Moldovan apare acum cu numele Andreea Căpîlna, se pare, cel de dinaintea căsătoriei, conform radiobrasovfm.ro. Nu se știe dacă aceasta a divorțat sau nu, dar continuă să fie apreciată ca un bun profesionist în domeniul ei.

De altfel, ea a absolvit Medicina la Brașov și este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie În anul 2009, Andreea Moldovan a primit și o bursă de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase.

A făcut un stagiu la Geneva în trecut

Andreea Moldovan a povestit și că a făcut un stagiu la Geneva, unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, care este recunoscut pentru performanțele sale. Acesta este considerat părintele modern al igienei mâinilor.

Măsurile pe care acesta le-a propus au fost implementate în milioane de spitale, ceea ce a dus la o scădere considerabilă a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale.