Vlad Voiculescu anunță demiterea lui Florin Cîțu. Pe cine vrea USR-PLUS ca nou premier

02 sept. 2021
Vlad Voiculescu anunță demiterea lui Florin Cîțu. Pe cine vrea USR-PLUS ca nou premier
Vlad Voiculescu

Este scandal monstru în coaliția de guvernare. Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion pentru că ar bloca reformele de la ministerul Justiției, iar cei de la USR-PLUS au luat foc. Adevărata problemă o reprezintă însă banii.

O mare parte din fonduri sunt alocate proiectului Anghel Saligny, iar liberalii susțin forma propusă de ei a proiectului și în același timp resping solicitarea grupării lui Vlad Voiculescu de a forma o nouă agenție în cadrul ministerului Sănătății care să gestioneze tot ce înseamnă construcția de spitale în țară. Ar fi peste 10 miliarde alocați aici, adică peste bugetul ministerului chiar.

Vlad Voiculescu, cel care a fost demis și umilit de premierul Florin Cîțu în urmă cu câteva luni a anunțat în mijlocul nopții că USR-PLUS va susține o moțiune de cenzură dacă PNL nu acceptă formarea unui nou guvern. Pe cine vor prim-ministru? Pe Dacian Cioloș, însă ar accepta și varianta Ludovic Orban, cu condiția ca acesta să le împlinească toate dorințele.

Mesajul lui Vlad Voiculescu în miez de noapte

„USRPLUS va susține o moțiune de cenzură impotriva Premierului Florin Cîțu.
USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.
Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, a scris Vlad Voiculescu la miezul nopții pe facebook.