Motivul real pentru care Simone Biles a clacat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a dopat la fel ca și Serena Williams. Detalii incendiare ies la iveală

01 aug. 2021
Motivul real pentru care Simone Biles a clacat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a dopat la fel ca și Serena Williams. Detalii incendiare ies la iveală
Simone Biles

În anul 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Simone Biles câștiga 4 medalii de aur și una de bronz. De altfel, aceasta de când a apărut în competițiile de gimnastică nu a pierdut niciun concurs cu echipa sau la individual compus. Era considerată invincibilă și mare favorită la a scris istorie și la Tokyo.

Doar că fenomenul Biles a evoluat ezitant și în calificări, arătând că este umană. Iar în finala pe echipe, după ce a ratat aterizarea la sărituri, s-a retras din concurs, uluind întreg mapamondul. Au urmat apoi renunțarea la concursul individual compus, sărituri, paralele și sol, singura necunoscută rămânând dacă va evolua la bârna, unde și România este reprezentantă de Larisa Iordache.

Hackerii au descoperit că Simone Biles folosea substanțe interzise

În anul 2016, hackerii au spart serverele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) şi au studiat documentele sustrase. Aceștia au arătat public că atât Simone Biles, cât și Serena Williams au fost depistate pozitiv la substanțe interzise. Atunci, gimnasta s-a apărat, însă au rămas vii suspciunile cu privirea la performanța ei uluitoare.

„Am ADHD (n.r. – tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și am luat medicamente pentru asta încă de când eram copil. Vă rog să știți că eu cred în sportul curat, mereu am urmat regulile și voi continua să fac asta, pentru că fair-playul este vital pentru sport și e foarte important pentru mine. Să am ADHD și să iau medicamente nu e nimic rușinos și nu mi-e frică să recunosc”, spunea Simone Biles în urmă cu cinci ani.

De ce a clacat Simone Biles la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Acum o parte dintre fanii gimnasticii spun că Simone Biles a clacat la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru că nu ar mai fi avut voie să folosească medicamentele pe care susținea că le folosește pentru ADHD. De aceea, nici Serena Williams nu ar mai reuși să-și țină emoțiile sub control.

Un caz celebru de dopaj este cel au rusoaicei Maria Sharapova. Aceasta a fost suspendată timp de doi ani din cauza acestui lucru, iar când a revenit nu a mai obținut nicio performanță notabilă.

Simone Biles susține că are un blocaj mental și că problemele vin din cauza medicului pedofil Larry Nassar, care a abuzat-o în adolescență. De altfel, peste 150 de gimnaste au fost victimele acestui monstru.