Verdict final al medicilor pentru Larisa Iordache. Gimnasta a fost transportată la spital. Ce diagnostic crunt a primit

25 iul. 2021
Verdict final al medicilor pentru Larisa Iordache. Gimnasta a fost transportată la spital. Ce diagnostic crunt a primit
Larisa Iordache

La 25 de ani, Larisa Iordache încearcă să-și îndeplinească cea mai mare dorință: aceea de a fi campioană olimpică. Dar ghinioanele se țin lanț de frumoasa gimnasta. Cu doar o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, mama ei a decedat după o luptă grea cu cancerul.

I-a fost greu să continue pregătirile, dar după câteva săptămâni de doliu a revenit în sala de antrenamente. Cu câteva zile înainte de concursul de calificare, Larisa Iordache a anunțat că nu va mai concura decât la bârnă pentru că are dureri mari la gleznă.

Larisa Iordache, verdict crunt al medicilor

A strâns din dinți și a aterizat într-un picior, izbucnind în plâns de durere. A fost transportată imediat la spital pentru RMN, iar medicii i-au pus un diagnostic crunt: entorsă metatarsiană. Ceea ce înseamnă că gimnasta noastră a concurat cu dureri groaznice.

Cu toate acestea, ea a reușit să se califice în finală cu a patra notă și are mari șanse să urce pe podiumul olimpic. Mai are opt zile până atunci și din fericire timp să se mai refacă. Cel puțin trei, nu va avea voie să calce pe la antrenament. Trebuie să-și protejeze glezna.

„Am fost puțin speriată deoarece nu am avut o pregătire exact așa cum mi-am dorit pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare și să fiu aici. (…) Cred că e ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Am intrat cu dureri de gleznă. În finală sper din suflet să mă regăsesc pe bârnă ca și astăzi.

Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez, în limita bunului simț și să pot să fac o bârnă cât de finală. Până în finală mai am 8 zile în care să reglez ceea ce am greșit astăzi, micile greșeli avute. Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie„, a transmis Larisa Iordache, potrivit GSP.ro.

Mesaj de încurajare pentru Larisa

Și oficialii clubului unde activează, CS Dinamo i-au transmis un mesaj de încurajare.

„Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea.

Ce campioană! Larisa Iordache s-a calificat în finala la bârnă cu o accidentare urâtă. Verdictul medicilor după RMN
La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forţată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, a fost mesajul CS Dinamo.