Simone Biles a fost abuzată sexual. Acesta este motivul retragerii sale din cele două finale olimpice la gimnastică. Detalii cutremurătoare ies la iveală

30 iul. 2021
Simone Biles a fost abuzată sexual. Acesta este motivul retragerii sale din cele două finale olimpice la gimnastică. Detalii cutremurătoare ies la iveală
Simone Biles

Simone Biles a șocat întreaga planetă, când după o greșeală la sărituri în concursul pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a retras subit din competiție. Antrenorii au trebuit să improvizeze și să evolueze cu rezervele restul concursului. Astfel SUA a pierdut medalia de aur în fața Rusiei, după trei ediții câștigate consecutiv.

Ulterior, Simone Biles a declarat că se retrage și din concursul de individual compus, unde era calificată cu primul punctaj, deși avusese mici ezitări. Compatrioata sa, Sunisa Lee a devenit campioană olimpică, urmată de brazilianca Rebeca Andrade și rusoaica Angelika Melnikova.

Simone Biles a fost abuzată sexual

Ies la iveală detalii cutremurătoare despre starea psihică a fenomenului din gimnastică Simone Biles. Aceasta a avut o copilărie grea, cu o mamă preocupată mai mult de droguri. A fost crescută ulterior de bunică și a făcut performanță în sport suportând noi abuzuri.

„Valul de dragoste şi susţinere pe care l-am primit m-au făcut să-mi dau seama că reprezint mai mult decât realizările mele şi gimnastica mea, ceea ce nu am crezut niciodată până acum”, a scris pe Twitter Simone Biles, miercuri seară.

Gimnasta a dorit să transmită subliminal un mesaj către public pentru a-și justifica decizia controversată, de a se retrage din concurs în mijlocul competiției. Ea spune practic că blocajul mental pe care l-a suferit și care nu i-a trecut încă se datorează abuzurile sexuale oribile pe care le-a suferit din partea medicului pedofil al lotului american.

Ororile prin care a trecut Simone Biles

„Vorbim despre aceeaşi fată care a fost molestată de medicul echipei de-a lungul întregii sale copilării şi în adolescenţă. Fata a suferit mai multe traume până la vârsta de 24 de ani decât va suferi majoritatea oamenilor într-o viaţă”, a scris fosta gimnastă, acum antrenor de fitness, Andrea Orris.

Cu toate că Simone Biles nu a povestit public despre abuzurile lui Nassar, un oficial american a declarat pentru dailymail.co.uk că „mesajul” lui Orris reprezintă tot ceea ce Simone simte şi vrea să spună”.

„Faptul că Simone a redistribuit-o, arată că este de acord cu fiecare cuvânt spus în numele ei”, a insistat sursa citată.

Simone Biles este una dintre cele peste 150 de gimnaste care au fost abuzate de Nassar, fost medic al lotului olimpic american, pe parcursul carierei lui de 30 de ani. În 2019, ea a dezvăluit că a avut gânduri de sinucidere după abuzurile suferite.