Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a refuzat un contract banal pentru care ar fi primit 6 milioane de dolari. Ce nu i-a convenit

23 ian. 2021
Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a refuzat un contract banal pentru care ar fi primit 6 milioane de dolari. Ce nu i-a convenit
Cristiano Ronaldo a câștigat de 5 ori Balonul de Aur

Revista Forbes anunța anul trecut că portughezul Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist care a reușit să strângă un miliard de dolari din sportul care l-a făcut celebru. În acest contextul, multiplul câștigător al Balonului de Aur își permite să refuze orice tip de contract de imagine atunci când nu-i convine ceva.

Așa s-a întâmplat și de data aceasta, când Cristiano Ronaldo nu a dorit să devină imaginea turismului din Arabia Saudită. A fost ofertat și rivalul lui, Lionel Messi, care nu a dat încă un răspuns.

De ce nu vrea Ronaldo să fie imaginea turismului în Arabia Saudită

Portughezul a refuzat deoarece statul respectiv este criticat pentru modul în care abordează drepturile omului. Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi şi raidurile aeriene din Yemen sunt două exemple care au făcut turul planetei, dar în realitate sunt mult mai multe povești de acest tip.

Cristiano Ronaldo este unul din cei mai populari fotbaliști din istorie. În momentul de față, acesta are pe Instagram peste 222 MILIOANE de urmăritori, iar comunitatea lui este într-o continuă creștere. (Vezi aici TOP 10 români urmăriți pe Instagram)

Arabia Saudită dorește să-și construiască un brand de țară puternic și încearcă să folosească sportul ca mijloc de promovare. Cu un an în urmă Supercupa Spaniei a avut loc la Jeddah.

Cine este cel mai bine plătit sportiv din lume?

Mai mult decât atât, saudiții au semnat un contract pe o perioadă de trei ani cu Federaţia spaniolă, în valoare de 115 milioane de euro.

Într-un top al celor mai bine plătiți sportivi din lume realizat de Forbes conduce jucătorul de tenis din Elveția Roger Federer (106,3 milioane dolari), urmat de fotbaliştii Cristiano Ronaldo (105 milioane) şi Lionel Messi (104 milioane). Tenismena Naomi Osaka a bifat și ea un record, devenind sportiva din lume cu cea mai mare sumă strânsă într-un singur an (37 milioane dolari).