Medicamentul care ucide coronavirusul. În cât timp acționează și cine îl poate folosi

08 feb. 2021
Medicamentul care ucide coronavirusul. În cât timp acționează și cine îl poate folosi
Sursa foto: Daily Nouri on Unsplash

După o lungă căutare a unui ”leac” minune pentru coronavirus, cercetătorii au obținut ce au vrut. Aceștia au creat un medicament care poate ucide virusul rapid și care poate fi folosit chiar și de pacienții aflați în stare gravă.

Dincolo de vaccinul anti-covid pe care întreaga populație de pe glob l-a putut accesa, în laboratoarele din Israel s-a lucrat intens la un medicament care să învingă boala cu totul. Cercetătorii și medicii nu și-au pierdut speranța și au reușit acest lucru.

În cât timp acționează medicamentul

Noul medicament folosit de cercetătorii din Israel poate învinge boala în mai puțin de o săptămână, conform ynetnews.com.

Odată cu apariția medicamentului, a fost nevoie de studii pentru a se vedea cât de eficient este. Întreaga operațiune a fost făcut de cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv, iar testele preliminare au arătat că 29 dintre cei 30 pacienți incluși în studiu, care se aflau în stare moderată sau gravă și cărora li s-a administrat o pastilă pe zi din medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în cinci zile.

Vindecarea nu a fost completă 100%, însă, profesorul Nadir Arber a anunțat că rezultatele medicamentului testat au indicat un procent de vindecare a de 95%.

Cât costă și cine îl poate folosi

La fel cum au demonstrat și studiile, medicamentul poate fi folosit atât în cazul persoanelor care au simptome ușoare, cât și în cazul celor care se află în stare gravă. Singura diferență este timpul de vindecare. Unii pacienți s-au vindecat după două zile de tratament, pe când alții au avut nevoie de trei sau cinci zile pentru a se putea vindeca complet.

Medicamentul EXO-CD24 va putea fi achiziționat de oricine atunci când va fi aprobat, iar cercetătorii suțin că va fi destul de ieftin. În ceea ce privește calea de administrarea,  medicamentul trebuie administrat odată pe zi, sub formă de pastilă.

Totuși, va mai fi nevoie de timp până ce medicamentul av putea fi cumpărat. În ciuda faptuluică studiile arată încurajator, studiile trebuie extinse pe mai mulți pacienți pentru a nu exista niciun fel de pericol.

În acest context, spitalul din Tel Aviv a cerut Comitetului Helsinki al Ministerului Sănătății să extindă studiul pe mai mulți pacienți.