Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul anti-covid. Celebrul medic din Las Vegas Ion Alexie a spus cum se folosește

17 ian. 2021
Medicamentul care ar putea înlocui vaccinul anti-covid. Celebrul medic din Las Vegas Ion Alexie a spus cum se folosește
Ion Alexie, medic infecșionist în Las Vegas

Românii nu sunt prea încrezători în efectele vaccinului anti-covid care a fost livrat în țară. Însă ce părere ar avea despre administrarea unui medicament în loc de vaccinare? Medicul Ion Alexie a vorbit despre alternativa vaccinului anti-covid.

Ion Alexie este un medic infecționist român, care profesează în America, la spitalul Summerlin din Las Vegas. Chiar dacă a plecat din România, acesta se gândește la binele românilor și la modul în care aceștia se pot proteja în fața virusului.

Un război fără sfârșit

Medicul infecționist Ion Alexie, a vorbit la Smart Radio despre pandemia de coronavirus din România. Acesta este de părere că este foarte important ca țara noastră să ia măsuri imediate pentru a bloca extinderea epidemiei.

De asemenea, el a mai menționat că cu cât virusul se va extinde mai mult, ”sărăcia, bolnavi, decesele și nefericirea” vor fi la ordinea zilei și niciun român nu se va putea întoarce la viața normală dinainte de pandemie.

Potrivit medicului, întreaga lume se află într-un război direct cu virusul, însă noi trebuie să fim cei care vor câștiga lupta.

”Până nu ne luăm viața înapoi, nimic nu mai are valoare. Toți românii, de toate vârstele, de toate religiile, din toate clasele sociale și din ambele tabere (care cred în virus și vaccinuri sau negaționiști), se află în război cu virusul. Divizarea nu e bună”, a spus medicul infecționist.

De ce sunt oamenii reticenți la vaccin

Ion Alexie a vorbit și despre vaccinul anti-covid, la care foarte multe persoane sunt reticente. Medicul susține că înțelege faptul că multă lume nu crede în vaccinuri și are îndoieli în legătură cu faptul că acestea nu au fost testate suficient.

În ciuda acestui lucru, vaccinurile reprezintă la momentul actual un mod viabil pentru combaterea epidemiei de COVID.

Mihaela Anghel este prima asistentă vaccinată contra noului coronavirus

”Pandemiile se pot încheia în două feluri: fie virusul dezvoltă niște mutații care îi diminuează șansele de supraviețuire și de propagare, fie majoritatea populației devine imună. Imunitatea se dobândește prin infectare sau prin vaccinare”, subliniază medicul.

Aproximativ 80-90% din populație trebuie să fie imunizată pentru a face epidemia să dispară sau să devină neglijabilă. Având în vedere reticența față de vaccinare, ar trebui să dobândim imunitatea prin infectarea naturală, dar asta ar pune o presiune și mai mare asupra spitalelor și ar produce creșterea numărului deceselor.

Nicio țară nu este pregătită pentru un asemenea sacrificiu”, a mai spus medicul.

Medicamentul care poate înlocui vacccinul anti-covid

Totuși, medicul Alexie vine și cu o soluție pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze de nicio culoare. Potrivit acestuia, există o alternativă a vaccinîri anti-covid. Este vorba despre administrarea unui tratament care conține Ivermectină. Acest medicament reduce cu 80% rata mortalității în rândul bolnavilor de COVID și are o ”eficiență miraculoasă” împotriva virusului.

Din păcate însă, medicamentul este neglijat și nu foarte multe persoane îl iau în calcul.

”Vaccinul poate fi înlocuit cu administrarea unui tratament profilactic cu Ivermectină. Și ai și opțiunea de a accesa vaccinul celor de la Oxford/AstraZeneca, dezvoltat după metoda clasică, pentru care sunt mai puține motive de a fi refuzat”, a mai adăuagt medicul.

Alexie a mai subliniat faptul că în prezent ”există cel puțin 32 de studii care dovedesc că medicamentul reduce semnificativ numărul infectărilor cu SARS-Cov-2”. 

Pentru cei care nu doresc vaccinurile de tip ARNm, singurele alternative sunt vaccinul Astra Zeneca și Ivermectina. Dacă mai mult de 50% din populatie refuză vaccinarea sau Ivermectina, epidemia din România nu se va încheia pâna în 2023 – 2024, lucru catastrofal pentru economie și starea psihică a națiunii”, a mai adăugat medicul.