Ludovic Orban va fi luat pe sus de DNA. De ce va fi acuzat? Dezvăluirile care aruncă-n aer scena politică (SURSE)

02 aug. 2021
Ludovic Orban va fi luat pe sus de DNA. De ce va fi acuzat? Dezvăluirile care aruncă-n aer scena politică (SURSE)
Klaus Iohannis și Florin Cîțu la Ziua Marinei

Deși părea imbatabil în lupta pentru un nou mandat în fruntea PNL, Ludovic Orban a început să piardă mult teren în ultima lună. Florin Cîțu este acum cu un pas în față și din ce în ce mai mulți lideri i se alătură, pe principiul, mereu cu învingătorul. În plus este suținut și de președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban este conștient că-și joacă ultima carte și că o înfrângere ar putea însemna finalul carierei sale politice, așa că și-a creionat atent discursurile și începe să arate cu degetul spre DNA și Justiție, în general. Mai exact, acesta acuză mai mult sau mai puțin direct că procurorii ar putea interveni în lupta pentru scaunul suprem din PNL.

Ludovic Orban acuză DNA că intră în jocul politic

„Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL, care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi ale altora, că eu nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am!”, a transmis Ludovic Orban, care începe să semene din ce în ce mai mult cu Liviu Dragnea pe final de mandat.

De precizat că liderul PSD nu a sfârșit bine, folosind acest tip de discursuri. Maestrul Ion Cristoiu este de părere că dacă președintele Camerei Deputaților a avut îndrăzneala să spună astfel de lucruri, înseamnă că știe că DNA îi pregătește ceva.

Mesajul DNA pentru Ludovic Orban prin Dan Tăpălagă?

În același timp, Dan Tăpălagă, jurnalist cunoscut ca fiind unul dintre mesagerii Departamentului Național Anticorupție are și el un mesaj important transmis prin intermediul unui editorial, în care-i arată cartonașul galben lui Ludovic Orban, despre care mai spune și că este clar că nu va sprijini reforma în Justiție dacă va rămâne la butoane.

„Cu cine se luptă, totuși, Orban? Cui sunt adresate aceste mesaje amenințătoare, aparent criptate? Pentru publicul larg, vorbele liderului PNL nu par să aibă prea mult sens, dar în interiorul partidului ele reprezintă o primă confirmare că în jocul intern au intrat instituțiile de forță ale statului.

Cel mai probabil, liderul PNL a făcut aluzie la două dosare penale recente. Unul îl vizează pe omul de afaceri Nelu Iordache, celălalt pe liderul filialei liberale din Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Pus sub acuzare de DNA în 21 iulie pentru dare de mită și trafic de influență într-un dosar din 2017, Nelu Iordache trece drept un apropiat al lui Ludovic Orban încă de pe vremea când liderul liberal ocupa funcția de ministru al Transporturilor.”, scrie Dan Tăpălagă pe G4Media.ro.

Ce dosar ar avea DNA pe masă

Surse politice au dezvăluit pentru VoceaBanilor.ro că Ludovic Orban se teme de un dosar penal care ar putea ieși din jobenul DNA legat de modul în care au fost gestionate mai multe fonduri în pandemie. Apropiați de-ai lui ca Antonel Tănase și Cristi Barbu, cunoscut ca Bitanu au avut roluri cheie în Executiv și există deja mai multe plângeri pe masa DNA cu privire la modul în care aceștia ar fi sustras bani pandemici.

Speriat că se va repeta povestea de la Primăria Capitalei, când se anunțase drept candidat, iar procurorii l-au luat practic pe sus, liderul PNL joacă acum altfel și se erijează în victimă. Rămâne, însă de văzut dacă este sau nu staregia câștigătoare.