Cine sunt astăzi cei mai puternici lideri PNL? Ei vor decide câștigătorul dintre Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Pe cine susțin fiecare

22 iul. 2021
Cine sunt astăzi cei mai puternici lideri PNL? Ei vor decide câștigătorul dintre Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Pe cine susțin fiecare

Patru filiale ale PNL, ai căror lideri nu s-au hotărât încă spre cine se orientează, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, ar putea face jocurile la Congresul din septembrie. Soarta liderului PNL ar putea fi decisă din start dacă toate își manifestă susținerea pentru unul dintre candidați.

Este vorba despre filialele conduse de Ilie Bolojan (Bihor), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Motreanu (Giurgiu) şi Bogdan Huţucă (Constanţa). Toate acestea se situează în primele șapte organizaţii PNL în ceea ce privește numărul de delegaţi care vor vota la Congresul din septembrie, potrivit datelor news.ro.

Toți cei patru lideri de filiale nu și-au exprimat încă în mod clar susținerea, nici pentru Ludovic Orban, nici pentru Florin Cîţu. În cazul în care toate cele patru filiale se coalizează în tabăra unuia dintre candidaţi soarta Congresului PNL ar fi deja tranșată. În acest context, urmează o întâlnire a liderilor Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu şi Dan Motreanu, pe tema viitorului PNL, susţine sursa citată.

Dacă în cazul lui Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, se pare că ar fi de partea preşedintelui PNL Ludovic Orban, mai ales după ce premierul Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe Alexandru Nazare, susţinut de organizaţia Prahova. Cu toate acestea există surse care spun că situația nu este atât de clară, iar Iulian Dumitrescu ar putea trece de partea premierului Cîţu.

Top 10 organizații PNL după numărul de delegați la Congres

1. Bihor – 198 de delegati (Ilie Bolojan)

2. Cluj – 183 (Emil Boc)

3. Prahova – 172 (Iulian Dumitrescu)

4. Sibiu – 155 (Raluca Turcan)

5. Iasi – 150 (Alexandru Muraru)

6. Giurgiu – 149 (Dan Motreanu)

7. Constanta – 147 (Bogdan Huţucă)

8. Alba 147 – (Mircea Hava)

9. Teleorman – 144 (Eugen Pârvulescu)

10. Ilfov – 143 (Humbert Thuma)

Datele cu privire la numărul delegaţilor pentru Congresul PNL încă nu au fost validate de conducere, însă diferenţele vor fi infime. Simularea news.ro este făcută în funcție de criteriile impuse de partid pentru stabilirea numărului de delegaţi: 50% media scorului locale + parlamentare ca număr de voturi şi 50% media scorului locale + parlamentare ca procent.