Jurnalistul care primește un salariu de 457.000 de euro datorită USR-PLUS. Cum s-a ajuns aici

16 sept. 2021
Jurnalistul care primește un salariu de 457.000 de euro datorită USR-PLUS. Cum s-a ajuns aici

Venituri incredibile de 457.000 de euro obținute dintr-un domeniu care în România și așa este șubred, Sănătatea. Personajul care primește acești bani s-a făcut remarcat ca jurnalist, a dezvăluit Mihai Gâdea la „Sinteza Zilei”. Despre cine este vorba și ce post ocupă pentru acești bani? 

În mai 2016, atunci când Vlad Voiculescu a devenit ministrul Sănătății, l-a luat în echipa sa de consilieri pe jurnalistul Vlad Mixich. Câteva luni mai târziu, în luna octombrie a aceluiași an, Mixich ajunge din consilier personal, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului.

În prezent acesta, după cum mărturisește pe blogul personal, este specializat în domeniul politicilor de sănătate și lucrează în România ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții. De asemenea, acesta spune că este expert independent numit de Parlamentul European în consiliul director al Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă.

Consultanță pentru spitalele regionale

În plus, pe lângă veniturile sale incredibile din consultanță, o bună parte a cheltuielilor lui Vlad Mixich sunt decontate, mai precizează Mihai Gâdea.

„Când citești asta te gândești că cei de la Banca European de Investiții au văzut lumina românească și au spus ‘de astfel de oameni avem nevoie’. Numai că în momentul în care intri un pic mai adânc vei descoperi o serie întreagă de lucruri spectaculoase. Domnia sa face consultanță pentru trei spitale regionale care se vor construi în România. În urma consultanței pe care o face spitalele nu s-au făcut.

Hai să ne uităm la suma pe care domnia sa o încasează ca expert consultant. Acest document ne arată totalul veniturilor pe care le are: 457.000 de euro, dar vestea bună pentru domnul Mixich este că toate cheltuielile domniei sale sunt de-asemenea decontate: merge cu avionul, se decontează. O serie întreagă de cheltuieli îi sunt decontate”, a spus Mihai Gâdea la Antena 3.