Huawei are concurent! Încă o companie chineză va aduce în România telefoane mobile. Ce avantaje are

15 sept. 2021
Huawei are concurent! Încă o companie chineză va aduce în România telefoane mobile. Ce avantaje are

Încă un producător chinez de smartphone-uri și-a făcut intrarea în acest an pe piața din România. Chiar dacă nu este la fel de cunoscut precum Huawei sau Xiaomi, compania este printre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume, ocupând locul cinci la nivel mondial.

Este vorba despre compania Vivo, care este al cincilea producător de smartphone-uri din lume și al treilea în China. Producătorul face parte dintr-o listă mai lungă de companii chineze care s-au extins în România în ultimul an, printre care Oppo sau Realme.

Vivo și-a făcut intrarea pe piața din Europa la sfârșitul anului trecut, atunci când și-a anunțat intrarea pe piețele din Franța, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania și Polonia.

„Ne-am început călătoria europeană în octombrie anul trecut și am fost primiți cu încântare și un feedback foarte bun din partea partenerilor de afaceri și a consumatorilor. Încă de când am făcut primul pas pe piața internațională, în 2014, ne-am angajat să aducem noi experiențe de calitate clienților noștri. Cum îi avem mereu pe aceștia în minte și fiind o marcă apreciată de peste 380 de milioane de oameni din toată lumea, suntem siguri că vom începe în curând să ne facem prieteni și în România’’, a declarat Denny Deng, președinte al Afacerilor Europene în cadrul Vivo.

Unde sunt disponibile telefoanele

Deși este mai puțin cunoscut pe piața românească, producătorul este prezent pe piața din China din 2011 și are vânzări anuale de peste 110 milioane de unități la nivel mondial. Compania a stabilit deja mai multe recorduri în ceea ce privește modelele sale de telefoane.

Astfel, în 2012, compania a fost prima care a lansat un smartphone cu un cip hi-fi dedicat, Vivo X1. Doi ani mai târziu, aceasta a depășit recordul prin cel mai subțire smartphone de până acum, modelul Vivo X5Max, cu o grosime de numai 4,75 milimetri. În 2018, Vivo a lansat primul smartphone cu tehnologia de scanare a amprentelor prin ecran, precum și primul smartphone cu adevărat frameless (fără margini), cu o cameră foto pentru selfie-uri de tip pop-up, modelul Vivo NEX.

Compania este prezentă acum și în România, iar smartphone-urile sale sunt disponibile oficial în țara noastră și pot fi achiziționate printr-o rețea de 16 magazine eMAG din marile orașe.