Gabriela Firea, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu primesc trei funcții importante în stat. Ce nume grele au înlocuit

01 sept. 2021
Gabriela Firea, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu primesc trei funcții importante în stat. Ce nume grele au înlocuit
Gabriela Firea, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu. Sursa foto: Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a dezvăluit numele celor propuși de social democrați pentru conducerea Parlamentului, aceștia fiind Gabriela Firea, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu.

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea ar urma să ocupe funcția de vicepreședinte al Biroului Permanent la Senat, la fel și Vasile Dîncu. În același timp, Sorin Grindeanu va ocupa această funcție la Camera Deputaților.

Surse declară că Gabriela Firea și Vasile Dîncu îi vor înlocui pe Leonard Azamfirei și Radu Oprea, transmite DCNews. De asemenea, Sorin Grindeanu îl va înlocui în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților pe Marius Budăi, care va merge pe funcția de secretar.

Decizia Consiliul Politic Naţional al PSD

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni că parlamentarii Gabriela Firea, Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu vor ocupa funcţii de vicepreşedinte la Senat şi Camera Deputaţilor.

„Am luat o decizie, în primul rând, niciun coleg nu a rămas în afara tabloului. Am luat o decizie ca cei mai buni comunicatori să urce în anumite funcții în birourile permanente, deoarece nu este o comunicare evidentă în interiorul Parlamentului. Mă refer la Sorin Grindeanu, la Gabriela Firea și Vasile Dîncu să ocupe funcțiile de vicepreședinți ai Senatului, respectiv la Camera Deputaților”, a spus Marcel Ciolacu.

Legat de cumulul funcțiilor din Parlament și partid, acesta a spus că opinia sa rămâne neschimbată și anume că cei care au un cumul de funcții să nu facă parte și din conducerea Parlamentului.

„Nu mi-am schimbat opinia, este o decizia a Consiliului Politic Național și o evidență că nu s-a comunicat la fel de bine la Parlament”, a mai precizat Ciolacu.

Candidatul la președinție nu este o prioritate

În ceea ce privește candidatul social-democrat la președinție, Marcel Ciolacu a arătat că acest aspect nu este o prioritatea a partidului.

„Nu, văd că alţii au prioritatea asta, noi avem prioritatea să scăpăm de Cîţu. Nu am avut această discuţie şi cred că am făcut suficiente declaraţii şi am schimbat cutuma partidului – preşedintele partidului nu este automat şi candidat la Preşedinţie. Mai e timp”, a explicat liderul PSD.