Florin Călinescu le cere fanilor lui 200.000 de euro. Ce vrea să cumpere acesta. Spune că este visul lui

24 aug. 2021
Florin Călinescu le cere fanilor lui 200.000 de euro. Ce vrea să cumpere acesta. Spune că este visul lui

Florin Călinescu are o mare dorință și a dezvăluit-o recent, atrăgând atenția fanilor fotbalului românesc. Originar din Timișoara, actorul își dorește neapărat o echipă în oraș care să câștige campionatul și pentru început le-a cerut suporterilor bănățeni să doneze câte un euro pentru a strânge suma de 200.000 de euro, pe care o consideră necesară pentru realizarea acestui vis.

Având în vedere că orașul Timișoara nu are o echipă de fotbal în Liga 1, Florin Călinescu, un apropiat al fotbalului, dorește să implementeze un sistem la echipa din Timișoara prin care suporterii cotizează lunar cu o sumă și dețin astfel acțiuni în cadrul clubului. Acest sistem este folosit de alte cluburi din Europa și a mai fost implementat la alte echipe cu tradiție din România, dar nu a avut prea mare succes în țara noastră.

Visul e să aibă o echipă ca FC Barcelona

Dinamo este cel mai recent exemplu în acest sens și deși totul părea că merge bine, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. Sistemul fost criticat chiar în acest an de unii jucători din Ștefan cel Mare.

„Nu trebuie să mă stabilesc aici, am casa mea aici. Asta e visul meu. Să mă întorc acasă şi să fac o echipă de fotbal. Una ca FC Barcelona. Să se cheme FC Timişoara. Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd Timişoara câştigând o dată campionatul României.

Fără echipă de fotbal, Timişoara e moartă. Îşi face echipă Clinceni, Mioveni, Voluntari… Timişoara, care se dă exemplul României, să nu poată face o investiţie, nu pot înţelege. E vorba şi de suporteri. I-am mai întrebat o dată, câţi iubesc echipa în oraşul ăsta.

Mi-au răspuns că sunt şi 200.000. Daţi măi un euro fiecare. Dacă ar pune un euro fiecare, s-ar putea face o echipă. Dar fără orgolii”, a declarat Călinescu în acest weekend la Flight Film Festival.

Timișoara nu mai e ce-a fost

Actorul rămâne atașat de locurile natale, dar mărturisește că multe lucruri s-a schimbat iar Timișoara și-a pierdut mult din nostalgia de altă dată.

„Problema mea cu Timişoara e că în momentul în care nu mai sunt părinţii pe lumea asta, nu mai sunt nici mulţi dintre prieteni, lucrurile se schimbă. Pentru mine multe lucruri dragi trăiesc prin oameni, rude, prieteni etc.

Mă plimb într-un oraş, ştiu că se cheamă Timişoara, dar nu mai e ce a fost … Am citit că se demolează şi Flora, aproape că îmi vine să pun punct. Dar o să vin toată viaţa la Timişoara.

Clădirile astea noi şi înalte nu fac parte din nostalgia oraşului meu. Nu însemnă că Timişoara trebuie să rămână un sat. Dar ce caută turnurile astea?”, a mai spus Florin Călinescu.