Doi tineri perfect sănătoși sunt la un pas de moarte din cauza COVID-19. Ce li s-a întâmplat brusc. Medicii fac eforturi uriașe pentru a-i salva

20 aug. 2021
Doi tineri perfect sănătoși sunt la un pas de moarte din cauza COVID-19. Ce li s-a întâmplat brusc. Medicii fac eforturi uriașe pentru a-i salva
O mutație a coronavirusului a fost descoperită în sudul Angliei la 1000 de persoane

Doi tineri, de 24 și de 34 de ani se zbat între viață și moarte la terapie intensivă la spitalul Victor Babeș din Timișoara, amândoi infectați cu COVID-19. Amândoi nu credeau în existența virusului, iar acum șansele lor de supraviețuire sunt minime, deși nu au comorbidități.

Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara a dat toate detaliile despre aceste două cazuri atipice și a vorbit la Digi24 despre actuala stare de sănătate a celor doi pacienți.

Amândoi nu credeau în COVID

În privința tânărului de 24 de ani, medicul Oancea a spus că acesta „a stat acasă până într-o fază critică, când plămânii erau distruși undeva la 60-65%”. „A mers în terapie intensivă și astăzi colegii l-au intubat, pentru că efortul respirator era foarte mare și nu mai putea fi susținut de organism”, a explicat el.

În cazul bărbatului de 34 de ani, managerul spitalului Victor Babeș a spus că acesta s-a întors din Italia și era la rândul său nevaccinat. Bărbatul fusese în excursie împreună cu un prieten care este vaccinat și nu are nimic.

„Colegul lui de cameră, vaccinat, nu are nimic, el, nevaccinat, este în terapie intensivă, intubat. Un exemplu mai elocvent nu poate să existe. Și noi vorbim din practica medicală și nu din ce citim pe Google”, a spus Oancea.

Șanse minime pentru cei doi

Medicul a spus că se fac eforturi mari pentru ca cei doi să supraviețuiască însă șansele sunt minime.

„Se fac eforturi supraomenești ca să fie salvați, următoarele 2-3 zile sunt critice pentru amândoi. Sperăm și într-o minune și sperăm ca și colegii să găsească soluțiile necesare și organismul lor să aibă puterea de a învinge boala”, a explicat Cristian Oancea.

De asemenea, el a atras atenția că nu sunt singurele două cazuri de tineri care fac o formă gravă.

„Dacă nu te vaccinezi, nu înseamnă că dacă ești tânăr și treci prin boală faci o formă ușoară. Avem deja două cazuri concrete în Timișoara, dl Arafat (șeful DSU Raed Arafat, n.r.) a mai atras atenția pe două cazuri de 30 de ani”, a spus Oancea.

Cei doi nu au comorbidități grave, a punctat medicul, fiind doar ușor supraponderali, iar unul din ei având o ușoară hipertensiune.