Dramă fără margini. Doi tineri IT-ști au murit electrocutați într-o piscină, în timp ce toți prietenii se uitau disperați la ei

20 aug. 2021
Dramă fără margini. Doi tineri IT-ști au murit electrocutați într-o piscină, în timp ce toți prietenii se uitau disperați la ei

Scene de groază într-unul dintre cele mai mari resorturi din Ucraina. Doi tineri IT-iști au murit electrocutați în lacul amenajat în interiorul complexului sub privirile înmărmurite ale colegilor lor. Totul se pare a fost cauzat de un echipament folosit pentru a genera o cascadă artificială.

Totul s-a petrecut în complexul turistic Brech din orașul ucrainean Cernigău, în timpul unei petreceri organizate pentru angajați de o companie IT. Cei doi tineri IT-iști, Vlad Kasner, de 26 de ani și Evgeny Ivanov, de 28 de ani, au murit electrocutați în lacul care aparține resortului hotelier.

Tinerii veniseră la resort împreună cu alți colegi, prieteni, dar și membri ai familiei. Petrecerea corporatistă fusese în weekend, iar duminică, 15 august, aceasta era la final. Ei urmau să plece acasă după prânz și eliberaseră deja camerele.

„Soțul meu a mers în cameră pentru a mai lua niște lucruri, așa că am decis ca între timp să mă plimb prin împrejurimi. Când m-am apropiat de lac, m-am întâlnit cu fiicele mele și am început să vorbim. Vlad și soția lui erau la câțiva metri de noi. Se căsătoriseră acum o lună și jumătate, îi știam cu toții”, a declarat Alina Gatchenko, director în cadrul companiei IT care a organizat petrecerea.

Sursa foto: Facebook

Ce s-a întâmplat de fapt și cine este de vină

Se bănuiește că de vină ar fi fost o pompă care genera o cascadă artificială și din neglijența cuiva curentul electric a ajuns în apă. Alina Gatchenko a povestit pentru o publicație locală șirul evenimentelor.

„Am văzut atunci cum Zhenya fuge și sare în apă ca să-l salveze pe Vlad. Doar că și Zhenya a început să aibă convulsii și și-a pierdut instantaneu cunoștiența. Amândoi țipau într-un mod nenatural. Cineva a strigat că în lac este curent electric și toată lumea trebuie să iasă imediat din apă. A fost îngrozitor! Amândoi au murit în fața ochilor noștri. Era și soția lui Vlad, Katya, şi ea a văzut totul. Și apoi fratele lui Zhenya a venit alergând, dar era prea târziu. Cu toţii eram disperaţi, nu înţelegeam ce se întâmplă”, a explicat Alina Gatchenko, potrivit publicaţiei locale Obozrevatel.

Prima persoană care a sărit în ajutorul celor doi tineri a fost unul dintre paznici, care a intrat în lac pe o placă de surf. Înainte de venirea medicilor, colegii tinerilor au încercat să acorde primul ajutor. Prima ambulanță a venit în scurt timp, la 9 minute după ce aceștia au fost scoși din apă și la scurt timp a venit și a doua. Medicii au încercat în zadar să-i resusciteze timp de aproximativ o oră, dar din păcate a fost prea târziu.