Dominic Fritz s-a căsătorit. Cine este soția primarului Timișoarei. Nicolae Robu face acuzații grave

26 aug. 2021
Dominic Fritz s-a căsătorit. Cine este soția primarului Timișoarei. Nicolae Robu face acuzații grave
Sursa foto: Facebook

În timp ce actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz este bucuros nevoie mare că s-a căsătorit, fostul edil Nicolae Robu vine cu acuzații grave și cere implicarea DNA. Robu a postat un document atribuit Serviciului de Evidență a Populației din Timișoara și a spus că în dreptul lui Dominic Fritz este trecută rezidența și nu domiciliul.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a căsătorit cu diplomatul ONU Lin Yiran, anunțul fiind făcut chiar de edil într-o postare pe contul său de socializare. În vârstă de 36 de ani, aceasta este originară din Republica Chineză și este ofițer pentru afacerile umanitare la ONU.

„M-am căsătorit cu partenera mea Yiran Lin. Sunt norocos și recunoscător pentru iubirea și sprijinul ei necondiționate și că și-a găsit locul, cu mine, la Timișoara”, a scris primarul Dominic Fritz pe Facebook.

Nicolae Robu vine cu acuzații grave

Fostul edil Nicolae Robu a postat documentul pe Facebook și a menţionat că în dreptul lui Dominic Fritz este trecută rezidenţa şi nu domiciliul, ceea ce arată că nu ar fi avut dreptul să candideze.

„Iată în poza ataşată dovada clară, generată chiar în instituţia numită Primăria Municipiului Timişoara, a faptului că dl Fritz nu are domiciliul în Timişoara! Presupun că pe cei de la Evidenţa Populaţiei, subordonaţi d-lui Fritz, s-a pus presiune să accepte declaraţia de căsătorie fără a li se prezenta actul cu domiciliul mirelui, pe care îl cere, fără echivoc, legea, pt ca el să nu fie «desecretizat», fiind, cum am tot spus, garantând 100%, în Germania!-, ci să scrie în acea rubrică, PE FALS, cum a făcut dl Fritz la alegeri, adresa sa de locuire temporară în Timişoara. Remarcăm că pentru mireasă este scris corect, aşa cum cere legea, oraşul de domiciliu şi ţara. Oraşul de domiciliu, nu de rezidenţă, punctez, domiciliul şi rezidenţa fiind noţiuni juridice total diferite!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Fostul edil a publicat şi o fotografie cu acest document și a cerut instituțiilor statului să se sesizeze.

Cere ca DNA să se sesizeze

„Presupun, în continuare, că cei de la Evidenţa Populaţiei au refuzat să facă falsul cerut şi, ca să scape de presiune, au recurs la un subterfugiu, care este tot o ilegalitate, dar mai mică decât falsul şi au acceptat declaraţia d-lui Fritz chiar aşa neconformă cu cerinţa legii, dar neconformă «la vedere», nu făcută să pară conformă, cum şi-a făcut dl Fritz toate declaraţiile din dosarul de candidatură. Nu-mi pot închipui că Procuratura, Procuratura Specială numită DNA, celelalte instituţii ale Statului Român, nu se vor sesiza nici acum, să-i trimită în judecată pe aceşti indivizi care în mod atât de clar reprezintă un grup organizat, după părerea mea cu compoziţie inspirată din ce a consacrat Mafia, pur şi simplu şi nu vreau să detaliez! Eu refuz statutul de colonie pentru ţara mea, pe care văd cu durere că alţii vor să ni-l confere, sub aplauzele sau chiar cu sprijinul unor compatrioţi, mulţi suspuşi, chiar foarte suspuşi!”, a scris Robu.

Consiliul Local Timişoara a votat recent două hotărâri conform cărora cei din conducerea Primăriei Timişoara, dar şi consilierii locali, să îşi publice adresa de domiciliu şi diplomele de studii. Pentru cele două hotărâri, consilierii locali ai PNL, PSD şi PRO România au votat „pentru”, iar consilierii USR PLUS au votat „împotrivă”. Cele două hotărâri au fost declarate ilegale de Prefectura Timiş care a solicitat Consiliului Local revocarea acestora, dar deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat.