Detalii neștiute până acum despre Tudy, fostul iubit al Oanei Zăvoranu. Cum a ajuns acesta să fie angajat în mare secret de Mugur Isărescu la BNR. Va face echipă cu Viorica Dăncilă

31 iul. 2021
Detalii neștiute până acum despre Tudy, fostul iubit al Oanei Zăvoranu. Cum a ajuns acesta să fie angajat în mare secret de Mugur Isărescu la BNR. Va face echipă cu Viorica Dăncilă

Tudor Tim Ionescu este finul lui Călin Popescu-Tăriceanu și este cunoscut sub numele de Tudy în presa mondenă. El a ținut ani la rândul prima pagină a tabloidelor, după relația amoroasă cu Oana Zăvoranu.

Tudy a fost angajat de curând ca și consultant la Banca Națională a României (BNR), fiind coleg cu Viorica Dăncilă, după cum au confirmat surse din cadrul instituției pentru hotnews.ro. În vârstă de 31 de ani, acesta susține în CV-ul său că vorbește fluent patru limbi străine (engleză, franceză, spaniolă și italiană) și a terminat „Universite Libre de Bruxelles”.

Poate că Tudy este cel mai bine cunoscut din informațiile apărute în presa mondenă de acum câțiva ani, când relația sa cu Oana Zăvoranu ținea capul de afiș al tabloidelor. Presa susținea atunci că tânărul Tudy, pe atunci în vârstă de 25 de ani, ar fi fost cauza despărțirii dintre Oana Zăvoranu și Pepe.

Ar fi fost impus de Tăriceanu ca viceprimar al Capitalei

Conform unei investigații jurnalistice din 2014 realizată de romaniacurata.ro, Tudy a devenit în 2008 membru PNL și a trimis CV-ul său tuturor europarlamentarilor liberali, provocându-i pe Facebook sa-i testeze valoarea.

„Vreau să riscați! Riscați pentru că nu aveți nimic de pierdut. Puteți doar câștiga. Mizați pe mine, riscați împreună cu mine și veți vedea ce înseamnă un tânăr educat, european și optimist”, scria acesta pe Facebook.

Între anii 2009-2010 a ajuns stagiar la Parlamentul European în cabinetul lui Cristian Bușoi și Luis Yanez Branuevo Garcia. De asemenea, europarlamentarul Norica Nicolai i-a apreciat calitățile sale.

„Este un tip care a impresionat pe toată lumea, a locuit mult timp singur aici la Bruxelles. Și a învățat, a făcut liceul, facultatea, acum făcea un master. Era foarte motivat să facă o carieră politică”, declara aceasta despre Tudy.

În ciuda acestei pregătiri, Tudor Tim Ionescu a picat examenele de intrare în MAE, așa că nu a mai ajuns diplomat.

Cu toate acestea, a participat la campania pentru europarlamentare a lui Mircea Diaconu și, în cele din urmă, s-a înscris în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu – ALDE, unde era responsabil de relațiile externe ale partidului. Conform sursei citate, tatăl lui Tudy, Cezar Ionescu, a fost coleg de facultate și a făcut afaceri cu Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, în timpul negocierilor ALDE-PSD, Tăriceanu l-a impus pe Tudor Tim Ionescu, care este și finul său, pentru poziția de viceprimar al Bucureștiului. La numirea sa în funcție Tudy declara că este antreprenor.

În ce afaceri este implicat

„De cinci ani de zile sunt antreprenor în zona vinurilor, nu vreau să dau mai multe detalii să nu fac reclamă, am un magazin în zona Pieței Obor”, declara acesta.

Magazinul l-a deschis în 2013, dar presa semnala doi ani mai târziu că afacerile sale nu mergeau prea bine.

„În primii doi ani de activitate întreprinzătorul a avut un profit total de doar 28.000 de lei, adică numai 1.166 de lei/lună. Al treilea an a fost însă și mai slab, magazinul înregistrând o pierdere de 190.000 de lei. Tudy mai are însă o afacere, în domeniul panificației și al produselor de patiserie, dar și aici în ultimii 3 ani, a avut o pierdere de 120.000 de lei”, notează sursa citată.

Din declarația de interese, Tudor Tim Ionescu apare că este asociat la trei societăți, pe care le și administrează: SC Wine Willage SRL, ATMA Nana SRL și AS-PO Construcții Mașini SRL. Aceasta din urmă se laudă cu clienți mari, atât de stat cât și privați, precum CET Arad, CET Govora, Conpet Ploiești, OMV Petrom Brazi, Petrotel Lukoil, Rafinăria Dărmănești, Rafinăria Petrobrazi, RAFO Onești, Rominserv Petromidia, Azomureș, Arpechim Pitești etc.