Daniel Dines de la UiPath investește într-un business cu influenceri. Ce planuri are miliardarul

15 aug. 2021
Daniel Dines de la UiPath investește într-un business cu influenceri. Ce planuri are miliardarul
Daniel Dines, fondator Uipath

Un nou pariu pentru miliardarul Daniel Dines, acesta aflându-se printre investitorii platformei FameUP, o aplicație dedicată influencerilor locali. Start-up-ul, fondat de un antreprenor din Iași, tocmai a atras o investiție de 2,5 milioane de euro la care a participat și fondatorul UiPath.

Platforma este gândită ca o rețea de utilizatori activi în social media, influenceri locali, care, în schimbul unor postări pe conturile lor de socializare pot câștiga bani, sau pot primi produse ori servicii oferite gratuit de afaceri locale dornice de promovare, transmite economedia.ro.

Nu se adresează doar vedetelor

Astfel, orice utilizator al aplicației Instagram și în curând și Facebook și Tik-Tok, cu cel puțin 500 de urmăritori, va putea face bani prin promovarea diverselor branduri, produse sau servicii. Practic FameUp facilitează contactul între influenceri și brand-uri și democratizează accesul la contractele de promovare rezervate până astăzi doar influencer-ilor cu zeci de mii de urmăritori.

„FameUp este o platformă deschisă oricui, nu doar vedetelor. Dăm astfel posibilitatea și celor cu un număr mic de urmăritori pe platformele sociale Instagram, Facebook sau Tik-Tok să participe la campanii de promovare și să câștige un venit important. Din această perspectivă, startup-ul nostru face parte din ceea ce se numește the gig economy, alături de alte companii din tehnologie precum Uber, AirBNB sau Glovo”, spune Ionuț Pătrășcoiu, fondator și CEO al FameUp.

Poți primi la schimb servicii sau produse

O simplă cafenea sau restaurant, un salon de coafură sau o agenție de turism se pot promova astfel pe rețelele sociale cu doar două-trei sute de lei sau chiar fără bani, mai spune Pătrășcoiu. Și am spus fără bani, pentru că există posibilitatea de a oferi la schimb produse sau servicii: „un cappuccino sau o manichiură pentru o postare făcută de un influencer local.”

Lansată cu puțin timp în urmă, în luna iunie mai exact, aplicația FameUp oferă acces gratuit și disponibilă pe App Store și în Google Play. În doar scurta perioadă de când a fost lansată varianta beta a aplicației, aceasta s-a bucurat de o popularitate foarte mare, reușind chiar să blocheze serverele pentru scurt timp din cauza unui val mare de descărcări și înregistrări în aplicație.