Dacă ați primit acest link pe WhatsApp, nu-l deschideți! Veți rămâne fără banii de pe carduri. Un expert în securitate cibernetică avertizează

30 apr. 2021
Dacă ați primit acest link pe WhatsApp, nu-l deschideți! Veți rămâne fără banii de pe carduri. Un expert în securitate cibernetică avertizează
Aplicația Whatsapp

Hackerii au devenit din ce în ce mai inventivi și reușesc să creezi zilnic tot felul de viruși prin care să fure datele importante ale internauților. Ultima găselniță îi vizează pe toți cei care folosesc WhatsApp.

Expertul în securitate cibernetică, Rajshekhar Rajaharia a explicat printr-o postare pe Twitter că hackerii au găsit o soluție prin care să trimită utilizatorilor WhatsApp un link, care odată deschis, le permite acestora să aibă acces asupra dispozitevelor pe care este instalată aplicație, telefon mobil sau laptop.

Ce trebuie să faceți dacă ați fost păcăliți și ați accesat link-ul

Link-ul respectiv ar fi practic o invitație la schimbarea interfeței WhatsApp din verde în roz. Odată ce dați click, ea o să dispară în aparență din telefon, dar în realitate rămâne activă în fundal și toate datele personale existente în telefon sau laptop, inclusiv cele de pe carduri ajung pe mâna hackerilor.

De asemenea, sunt furate și toate contactele din agenda victimelor, care vor primi la rândul lor mesaje de la victimă cu „descarcă aplicația de pe link pentru a-ți schimba culoarea interfeței”.

Dacă ați fost păcăliți sau ați dat din greșeală click pe link Rajshekhar Rajaharia recomandă dezinstalarea aplicației WhatsApp imediar, dar și închiderea acesteia pe laptop. Adică trebuie finalizate toate sesiunile care sunt active pe WhatsApp Web.