Cum arată noul model de la Dacia și cât costă? Dacia Spring este produsă în China și se vinde în România

11 mart. 2021
Cum arată noul model de la Dacia și cât costă? Dacia Spring este produsă în China și se vinde în România
Dacia Spring

Dacia Spring, primul model electric de la Dacia urmează să apară pe piață în perioada următoare. Anunțul lansării a fost făcut încă din toamna anului trecut, iar primele care vor intra în posesia autoturismelor vor fi companiile de închiriere. Ulterior se va putea face comanda și pentru retail.

Dacia Spring este produsă în China, dar producătorul asigură clienții că are cele mai performante dotări și echipamente. De altfel, primele mașini de acest tip vor circula deja pe străzile din România în câteva zile, pentru a convinge firmele atent selecționate de eficiența noului model.

Cât costă noul model Dacia Spring

Primii care vor putea face precomandă pentru Dacia Spring vor fi francezii, urmând ca apoi campania să se extindă și în alte țări.

Prețul de start al Dacia Spring va fi de 16990 euro pentru versiunea de echipare Confort. Prețul poate să scadă dacă statul va mai oferi diferite subvenții, cum este și programul Rabla sau alte programe care încurajează achiziționarea de mașini electrice.

Dacia Spring, versiunea superioară Comfort Plus costă 18490 euro și va putea fi comandată în mai multe versiuni de culoare cu vopsea metalizată, respectiv echipată cu display multimedia de 7 inch.

Detalii tehnice pentru Dacia Spring

Prețurile anunțate sunt deocamdată valabile doar pentru Franța. Acestea pot suferi modificări în funcție de fiecare țară în parte, în funcție de dotările la care se va renunța, respectiv adăuga. Mașinile vor fi oricum similare.

Dacia Spring Electric are o lungime de 3,73 metri lungime,  1,62 metri lățime, specifică clasei A (mini) și înălțime de 1,51 metri. Ampatamentul este de 2,42 metri, iar volumul portbagajului este de 300 litri, putând fi extins la 600 litri prin rabatarea sau eliminarea banchetei. Garda la sol are 150 mm.