A fost lansată prima Dacia electrică: Dacia Spring! Ce dotări are aceasta și cât costă

23 oct. 2020
A fost lansată prima Dacia electrică: Dacia Spring! Ce dotări are aceasta și cât costă
Dacia Spring

Vești bune de la Dacia. Cel mai important producător de mașini de pe piața din România a lansat primul model electric. Deocamdată în Ungaria, unde a fost deja intens promovat. Deja primele 100 de unități la precomandă au fost epuizate.

Dacia Spring vine cu dotări noi, spectaculoase, dar și cu un preț competitiv. Momentan primele informații arată că aceasta ar costa 17.800 de euro.

“În Ungaria, prețul modelului va fi de 6.490.000 de forinți pentru primele 100 de unități vândute în campania de precomenzi, iar clienții care beneficiază de bonus guvernamental pot obține mașina electrică pentru 3.990.000 de forinți (n.r – 10.900 de euro)”, scriu cei de la Dacia pe site-ul oficial al reprezentanței din Ungaria.

Clienții maghiari au posibilitatea de a precomanda Dacia Spring prin plata unui avans de 100.000 de forinți (circa 280 de euro), chiar dacă stocul inițial de 100 de unități a fost epuizat.

Ce dotări noi are Dacia Spring, prima Dacia electrică

Reprezentanții Dacia Renault au anunțat ce dotari are noul model, proaspăt lansat.

”Cel mai ieftin automobil electric de pe piaţă oferă un spaţiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă şi fiabilă şi o autonomie rezonabilă. Sub liniile care evocă universul crossover, Dacia Spring se dezvăluie ca un vehicul de oraş polivalent şi practic.

Mobilitatea electrică începe să facă parte treptat din viaţa noastră cotidiană. Pionier în domeniul mobilităţii electrice, Groupe Renault a dobândit o experienţă de zece ani, unică în lume. În Europa, una din cinci maşini electrice este concepută de Groupe Renault”, informează grupul Renault.

Denis Le Vot, membrul al Comitetului Executiv al Groupe Renault a făcut și el câteva declarații cu privire la noul model al Dacia, mai ales că electricele reprezintă viitorul. Sunt deja numeroase țări care au anunțat că în curând vor interzice mașinile diesel.

”Marca Dacia a fost întotdeauna preocupată să răspundă nevoilor reale ale clienţilor. Suntem cunoscuţi în industria auto pentru revoluţiile pe care le-am creat, începând cu Logan şi continuând cu Duster, primul SUV accesibil publicului larg. Astăzi asistăm la cea de-a treia revoluţie a mărcii noastre iar numele său este Dacia Spring.

Noul model va aborda trei pieţe diferite: cea a maşinilor personale, cea a serviciilor de car sharing, care cuprinde numeroşi operatori în toată Europa şi în fine cea a transportului utilitar pe distanţe scurte, cu versiunea Cargo. Dacia Spring se va remarca fără îndoială ca soluţia de mobilitate electrică accesibilă tuturor”, a declarat acesta.