Cu ce se ocupă Ion Răducanu, tatăl fabuloasei Emma Răducanu, în viața de zi cu zi în Marea Britanie. Bărbatul a terminat facultatea în România

22 sept. 2021
Cu ce se ocupă Ion Răducanu, tatăl fabuloasei Emma Răducanu, în viața de zi cu zi în Marea Britanie. Bărbatul a terminat facultatea în România
Emma Răducanu a făcut senzație la US Open și a plecat acasă cu marele premiu de 2,5 milioane de dolari. Sursa foto: Instagram

Devenită peste noapte o adevărată senzație a tenisului feminin, după câștigarea turneului de la US Open, Emma Răducanu ar putea să doboare câteva recorduri în ceea ce privește sponsorizările pe care le-ar putea câștiga în următoarea perioadă. Emma are tată român, mamă chinezoaică și reprezintă Marea Britanie, chiar dacă s-a născut în Canada.

Părinții fetei au emigrat în Marea Britanie în speranța unei vieți mai bune atunci când Emma avea doi ani. Familia Răducanu a reușit în mare parte să-și împlinească aici visul, fiind una destul de bogată în prezent. Ei locuiesc într-un cartier de top din Londra și cel mai important, și-au permis să investească în viitorul Emmei Răducanu, care pe lângă tenis a mai practicat și alte sporturi scumpe, cum ar fi echitația sau karting.

Cine este Ion Răducanu și cu ce se ocupă

Tatăl Emmei, Ion Răducanu s-a născut în București, unde mama lui locuiește și astăzi. El a absolvit Facultatea de Construcții din Capitală, iar apoi a plecat în Canada. Aici s-a cunoscut cu viitoarea sa soție, Renee, care lucra în domeniul financiar. Cei doi s-au căsătorit în 2002 și la scurt timp a venit pe lume Emma. Ion Răducanu și-a schimbat numele în Ian și s-a reprofilat, devenind expert în domeniul finanțelor. Cu timpul, familia a devenit destul de bogată și i-au asigurat Emmei toate condițiile și oportunitățile pentru un viitor de succes, transmite Showblitz.ro.

Emma Răducanu a întâlnit-o pe Dina Asher-Smith, campioană mondială la atletism, la Newstead Wood School din Orpington, acolo unde a fost elevă. Cele două au rămas bune prietene, Dina fiind persoana care a încurajat-o pe Emma după retragerea acesteia de la Wimbledon.

Tenismena se poate considera foarte fericită acum, fiind în centrul atenției tenisului mondial. De succesul ei se agață și mulți sponsori care vor să-și asocieze imaginea cu aceasta și totul pare pregătit pentru britanică dacă menționăm și faptul că impresarul ei este cel care a ajutat-o și pe Maria Sharapova să câștige peste 320 de milioane de dolari din contracte de publicitate.