Câte MILIOANE de dolari a câștigat Emma Răducanu, prin participarea la US Open. Tenismena are doar 18 ani

10 sept. 2021
Câte MILIOANE de dolari a câștigat Emma Răducanu, prin participarea la US Open. Tenismena are doar 18 ani
Foto: Eurosport

Emma Răducanu este senzația momentului în tenisul mondial. Aceasta a reușit să scrie istorie la US Open. A debutat în liga mare abia în acest an, la 18 ani, fiind pe locul 338 în clasamentul WTA.  S-a calificat în optimi la Wimbledon, după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea și a reușit să ajungă până pe poziția 150.

A jucat calificări la US Open și fără să fi pierdut măcar un set a ajuns în finală. Emma Răducanu a devenit deja preferata advertiserilor din întreaga lume pentru că adolescenta este și extrem de simpatică și charismatică.

Finala grand slam-ului american se joacă sâmbătă, de la ora 22.00 și va fi difuzată de Eurosport. Ea va întâni o altă revelație a tenisului, Leylah Fernandez, care reprezintă Canada și are doar 19 ani.

Cele două tinere au mai multe puncte în comun, pe lângă vârsta fragedă. Ambele sunt născute în aceeași țară, din părinți imigranți. Emma are tată român, mamă chinezoaică și reprezintă Marea Britanie, chiar dacă s-a născut în Canada, iar Leylah are tatăl din Ecuador, un fost jucător de fotbal, iar mama cetățean canadian de origine filipineză și reprezintă Canada.

Câți bani va primi Emma Răducanu după US Open

Ambele au urcat enorm în clasamentul WTA, Leylah Fernandez până pe 13, iar Emma Răducanu până pe 32. Dacă va câștiga, britanica de origine română va ajunge pe locul 24.

Indiferent de rezultat, ambele fete vor pleca din New York MILIONARE. Câștigătoarea va încasa un cec de 2,5 milioane de dolari şi va primi 2.000 de puncte WTA, iar finalista, unul de 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

În plus, ambele adolescente vor fi asaltate de sponsori și asta pentru că toți ochii sunt ațintiți pe ele, iar viitorul arată foarte bine pentru ele. Totuși nu trebuie să uităm că au mai fost tenismene care au impresionat la vârste fragede și apoi s-au cam pierdut pe drum. Una dintre acestea este Yelena Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona Halep în finala Roland Garros, când avea doar 19 ani.

Și Bianca Andreescu a avut un an de excepție la vârsta de 18 ani, iar acum nu mai reușește performanțe de top. Iar lista poate continua.