Cristiano Ronaldo l-a învins din nou pe Messi! Suma imensă pe care o câștigă într-un an

24 sept. 2021
Cristiano Ronaldo l-a învins din nou pe Messi! Suma imensă pe care o câștigă într-un an
Cristiano Ronaldo a câștigat de 5 ori Balonul de Aur

Portughezul Cristiano Ronaldo revine pe primul loc în clasamentul fotbaliștilor cu cele mai mari încasări. După transferul său la Manchester United, el l-a învins pe Messi la capitolul venituri. Ce sume câștigă cei doi în acest sezon? 

În ciuda acestui aspect și chiar dacă este cel mai popular sportiv al planetei, cu peste jumătate de miliard de fani pe conturile sale de socializare, Ronaldo nu este totuși cel mai mai bine plătit sportiv. Trebuie să se mulțumească cu acest titlu doar în fotbal.

Ce venituri va încasa Ronaldo în acest sezon

Astfel, în sezonul 2021-2022, este estimat că portughezul va câștiga nu mai puțin de 107 milioane de euro brut, majoritatea reprezentând salariul și bonusul de la Manchester United (60 de milioane de euro), arată estimările Forbes. Restul reprezintă contracte de publicitate cu diferite branduri, precum Nike, Herbalife sau Clear și nu numai. Cristiano Ronaldo are numeroase contracte de publicitate, din care câștigă sume imense de bani, cu firme din zona de fashion, imobiliar și fitness.

Cum spuneam însă, există câțiva sportivi care îl depășesc la încasări. Aceștia sunt tenismenul Roger Federer care se estimează că va câștiga în acest sezon suma de 77 milioane de euro, LeBron James cu 55,5 milioane de euro și Tiger Woods cu suma de 51 milioane de euro.

Suma pe care Messi o va câștiga în sezonul 2021-2022

Pe de altă parte, Messi, care după o perioadă de 21 de ani a părăsit echipa sa de suflet, Barcelona, pentru Paris Saint Germain (PSG), va câștiga 63 de milioane de euro brut anual. Bineînțeles, și în cazul său se adaugă sume consistente din contractele de publicitate cu branduri importante din industria echipamentelor sportive, ceasurilor de lux sau cea a băuturilor răcoritoare. Argentinianul este imaginea unor companii precum Adidas, Jacobs & Co sau Pepsi.

De partea cealaltă, Lionel Messi, cel care a ajuns în această vară la clubul Paris Saint Germain după 21 de ani petrecuți în culorile Barcelonei, este plătit cu 63 de milioane de euro brut anual. La această sumă se adaugă contractele de marketing pe care căpitanul Argentinei le are cu nume importante în industria echipamentelor sportive, ceasurilor de lux sau cea a băuturilor răcoritoare, fiind ambasador al unor firme precum Adidas, Jacobs & Co sau Pepsi.

Podiumul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume este completat de noul coleg al lui Messi de la PSG, brazilianul Neymar Jr., care se va mulțumi cu venituri de „doar” 81 de milioane de euro.