Compania care oferă un salariu de 5.000 de euro pe lună. Job-ul poate fi făcut și de la distanță și nu este necesar să fi absolvit o facultate în domeniu

22 sept. 2021
Compania care oferă un salariu de 5.000 de euro pe lună. Job-ul poate fi făcut și de la distanță și nu este necesar să fi absolvit o facultate în domeniu

Domeniul IT rămâne în România printre cele mai căutate, dar și în topul celor mai bine plătite din țara noastră. Românii sunt de asemenea interesați de joburi în domeniul de vânzări și relații cu clienții. Cele mai atractive orașe din punct de vedere al angajărilor au fost Capitala și Timișoara. Pentru ce post se oferă un salariu de 5.000 de euro?

Conform datelor platformei de recrutare BestJobs, cel mai bine plătit domeniu este în această săptămână IT-ul. Surprinzător sau nu, datele arată că o companie din Iaşi și nu din Capitală, așa cum ne-am fi așteptat, oferă cel mai mare salariu. Astfel, compania caută un angajat pentru postul de „lead big data engineer”, funcție pentru care că va plăti un salariu de 5.000 de euro pe lună, net. Un avantaj care i-ar putea interesa și mai mult pe cei interesați este că acest job poate fi făcut și de la distanță.

În topul celor mai bine plătite locuri de muncă se mai află un alt job, tot în IT. De această dată o firmă din Iași caută un angajat pentru postul de „security operations engineer” căruia este dispusă să-i ofere un salariu net de 4.000 de euro pe lună.

Vânzările și relațiile cu clienții, în topul angajărilor

Schimbând registrul, pe locul trei, se regăsește domeniul construcţiilor. Astfel, salariile cele mai mari din acest domeniu sunt oferite pentru posturi de manageri regionali de vânzări pentru materiale de construcţii în mai multe județe. Salariul în acest caz, pentru un loc de muncă în județele Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa poate ajunge la 2.500 de euro pe lună.

Domeniul HoReCa ocupă la rândul său un neașteptat loc patru în clasamentul celor mai mari salarii, mai arată sursa citată. Cu toate acestea, cele mai mari salarii sunt puse aici la bătaie pentru bucătari români în hoteluri de 4 şi 5 stele în străinătate, respectiv în Irlanda. Salarile pot ajunge, în funcție de experiență și la 2.500 de euro pe lună.

De menționat că, cele mai multe angajări săptămâna aceasta s-au făcut în domeniile vânzări şi relaţii cu clienţii, subliniază platforma de recrutare, iar cele mai bune oraşe pentru angajări au fost Bucureşti şi Timişoara. De asemenea, în topul job-urilor s-au aflat domeniile vânzări, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie şi call center, în vreme ce la coadă regăsim domenii precum servicii frumuseţe, securitate / militar, babysitter, agricultură / zootehnie, turism / horeca.