Dramă totală în industria HoReCa: Peste 10.000 de retaurante riscă să se închidă din cauza pandemiei COVID-19. La ce soluție au apelat patronii?

Dramă totală în industria HoReCa: Peste 10.000 de retaurante riscă să se închidă din cauza pandemiei COVID-19. La ce soluție au apelat patronii?

Dramă totală în industria HoReCa, una dintre cele mai afectate industrii în timpul pandemiei COVID-19. Din cauza restricțiilor, peste 10.000 de businessuri din ospitalitate riscă să se închidă.

În fața dezastrului, operatorii de restaurante îmbrățișează unica variantă pe care o mai au înaintea falimentului: livrarea.

Majoritatea restaurantelor care nu aveau posibilitatea de livrare înainte de COVID-19, s-au adaptat în timpul pandemiei și au început să ofere acest serviciu fie prin livratori proprii, fie prin marii jucători de pe piața de food delivery, precum Glovo, Bolt Food sau foodpanda.

Monoprodusul, soluția minune inventată în pandemie

Potrivit Pro TV, pentru a minimiza cât mai mult costurile pe timp de criză, multe restaurante au început să gătească un singur fel de mâncare pentru delivery.

Alex Dumitru, head chef Anika, premiat cu titlul „Cea mai bună deschidere” în cadrul galei Romanian Hospitality Awards: „Noi din luna octombrie am decis să schimbăm puţin strategia restaurantului şi să devenim din restaurant fine dinning un restaurant bazat pe un un mono produs , şi anume preparate din pui.

Eu, locuind în Statele Unite aproape trei ani, îmi aduc aminte că acolo e un produs super apreciat şi un confort food perfect pt toate gusturile şi buzunarele.″

Secretul lui Alex Dumitru este o marinadă specială pentru carnea de pui, compusă din lapte bătut și condimente, marinadă în care puiul este lăsat nu mai puțin de 24 de ore. Acesta se servește într-o chiflă făcută în casă, iar produsul a început să fie din ce în ce mai căutat printre clienții din Capitală.