Ce plan are Ludovic Orban cu Raluca Turcan dacă redevine președintele PNL? Fostul premier se consideră trădat de aceasta

12 iun. 2021
Ce plan are Ludovic Orban cu Raluca Turcan dacă redevine președintele PNL? Fostul premier se consideră trădat de aceasta
Ludovic Orban era apropiat de Raluca Turcan în trecut

Ludovic Orban își face o campanie intensă în întreaga țară pentru a fi reconfirmat președinte al PNL. Contracandidatul său este Florin Cîțu, actualul premier, pe care chiar el l-a promovat în trecut ca ministru de Finanțe.

Ludovic Orban s-a arătat dezamăgit de mai mulți lideri liberali pe care i-a sprijinit pentru a prelua diverse funcții importante în partid sau în stat, iar acum l-au trădat. Printre aceștia și Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii.

Raluca Turcan îl susține pe Florin Cîțu pentru președinția PNL

Aceasta a declarat că îl susține pe Florin Cîțu pentru președinția PNL. Întrebat de jurnaliști ce părere are despre acest lucru, Ludovic Orban a încercat să pară detașat de situație, însă a lansat un avertisment.

„E un delegat la Congres. Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim vicepreşedinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, viceprimer în cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune, este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune. Dar la congres vor veni 5.000 de delegaţi”, a spus Ludovic Orban, aflat în campanie la Botoșani.

Ce plan are Ludovic Orban cu Raluca Turcan

Liderul PNL a fost întrebat și dacă regretă că a susținut-o atât de mult pe Raluca Turcan în ultimii ani. Practic, aceasta a deținut cele mai importante funcții din cariera sa în mandatul lui Orban.

 „Nu am obiceiul să regret. Am obiceiul să fac analize şi evident întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize. Important e să ştii ce trebuie să faci pe viitor”, a spus președintele PNL, care vrea să o înlăture din Guvern pe Raluca Turcan odată ce va fi reconfirmat în fruntea liberalilor, conform mai multor surse politice.