Cine este și cum arată soția lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook? Locul bizar în care s-au cunoscut cei doi

30 iul. 2021
Cine este și cum arată soția lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook? Locul bizar în care s-au cunoscut cei doi

Cuplul Mark Zuckerberg și Priscilla Chan au fost mereu în atenția presei internaționale, mai ales din cauza aspectelor neobişnuite ale relaţiei lor. Căsătoriţi din 2012, cei doi au transferat în 2015 aproape toate acțiunile deținute la Facebook, ce valorau la acea vreme 45 de miliarde de dolari, către organizaţia lor caritabilă, Chan Zuckerberg Initiative.

Priscilla Chan s-a născut în Statele Unite în statul Massachusetts, dar părinții ei erau imigranți chinezi din Vietnam care au fugit din țară la bordul unor bărci de refugiați. Soția miliardarului de la Facebook mai are și două surori mai mici.

Dragoste la prima vedere

În anul 2003, Chan a intrat la Universitatea Harvard, unde l-a întâlnit pe Mark Zuckerberg. Cu toate acestea, prima lor întâlnire a fost una ciudată. Cei doi s-au văzut prima dată în timp ce aşteptau la coadă la toaletă în cadrul unei petreceri organizate de fraternitatea Alpha Epsilon Pi de la Universitatea Harvard. După cum Chan a declarat mai târziu publicaţiei „The New Yorker”, a fost dragoste la prima vedere.

Circumstanțele au fost favorabile pentru relația lor, Mark Zuckerberg urmând să fie dat afară de la universitate pentru crearea versiunii beta a Facebook. „Voi fi dat afară în trei zile, aşa că trebuie să mergem la o întâlnire rapid”, ar fi spus el.

Au continuat astfel relația și în 2012, Priscilla Chan și Mark Zuckerberg s-au căsătorit. Un alt lucru neobișnuit este că nu au încheiat un contract prenupţial, chiar dacă la mijloc erau în joc mulți bani. Cuplul ar fi semnat totuți un contract de relaţie cu nişte termeni care par bizari.

„Contract de relație” bizar

Presupusul contract informal ar fi fost întocmit în 2008, când Chan s-a mutat prima dată cu Zuckerberg. Acesta prevede ca ei să se bucure de „o întâlnire pe săptămână” şi „de cel puţin o sută de minute de timp singuri”. În plus, acesta prevede că ieşirile nu pot avea loc în apartamentul lui Zuckerberg sau la locul de muncă. Deși nu este oficial, Chan şi Zuckerberg nu au negat sau confirmat niciodată afirmaţiile legate de existența acestui contract.

Nici nunta nu a fost lipsită de lucruri „ciudate”. Deși Mark Zuckerberg era deja un om înstărit el a preferat să cheltuie puţin şi să aibă o nuntă relativ modestă. Nici măcar inelul de logodnă al Priscillei Chan nu a fost unul scump, fiind evaluat de un expert la 25.000 de dolari. De asemenea, Chan a ales o rochie cu dantelă de 4.700 de dolari, o creaţie Claire Pettibone, iar ceremonia a avut loc în curtea mirilor. În ceea ce privește mâncarea, oaspeţii au primit mâncăruri mexicane şi sushi din restaurantele locale din Palo Alto, California.

Nuntă cu emoții

Evenimentul în sine ar fi putut crea probleme cuplului după ce Mark Zuckerberg a făcut o serie de greșeli de organizare. Într-o postare pe Facebook, Zuckerberg a dezvăluit că niciun coleg al său nu ştia despre nuntă, care avea loc în aceeași perioadă cu Oferta Publică Inițială a companiei. Când fondatorul a aflat că ambele evenimente urmau să aibă loc în aceeași zi s-a panicat și a cerut o reprogramare.

„Mi-a spus că 18 mai a fost stabilită ca zi în care va fi gata, aşa că trebuia să fie în acea zi”, a scris Zuckerberg.

Astfel, nunta lor a avut loc pe 19 mai 2021, la doar o zi de la Oferta Publică Inițială a companiei Facebook, ceea ce nu a fost ușor pentru cuplu.