Cine este gimnasta celebră, care a ajuns deputat datorită lui Vladimir Putin? Aceasta a șocat întreaga planetă cu ultimele sale declarații

03 mai 2021
Cine este gimnasta celebră, care a ajuns deputat datorită lui Vladimir Putin? Aceasta a șocat întreaga planetă cu ultimele sale declarații
Vladimir Putin și Svetlana Khorkina. Foto: www.vg.no

A participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, unde a câștigat șapte medalii plus alte 20 mondiale. Este considerată a fi una dintre cele mai bune gimnaste din toate timpurile și cu siguranță iubitorii gimnasticii artistice și-o amintesc foarte bine. Svetlana Khorkina are astăzi 43 de ani și era principala rivală a româncelor.

De altfel, aceasta a fost una dintre cele mai longevive sportive și a fost foarte apreciată de Vladimir Putin, președintele Rusiei, care a invitat-o să adere la partidul său. Svetlana Khorkina este astăzi deputat în Parlamentul Rusiei și a șocat întreaga planetă atunci când a declarat că pandemia este o pedeaspă divină venită din cauza sancțiunilor impuse țării sale.

Declarația cu care Svetlana Khorkina a șocat întreaga planetă

„În opinia mea este un fel de pedeapsă divină. Nu întâmplător, imnul nostru spune că Dumnezeu ne protejează pământul. Amânarea Jocurilor Olimpice este o oportunitate pentru Rusia, de care trebuie să profite pentru a-şi apăra sportivii la Curtea de Arbitraj Sportiv, pentru a se întoarce să concureze de la egal la egal în sportul mondial”, a spus fosta gimnastă pentru Sport-Express, citat de cotidianul spaniol Marca.

Svetlana Khorkina, deputat la 43 de ani

Svetlana Khorkina, care este astăzi un membru important al partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, a avut o viață foarte tumultoasă. Ca sportivă, ea s-a bucurat de o popularitate imensă. Impresiona prin exercițiile dificile și bine executate, dar și prin mișcările de balet, care-i aducea mereu puncte suplimentare.

Svetlana Khorkina, viață sentimentală tumultoasă

Ea a avut primul copil în anul 2005. A născut în SUA și mult timp nu a vrut să spună numele tatălui bebelușului. Mai târziu s-a aflat că era vorba despre omul de afaceri Kirill Shubsky, care era căsătorit cu o celebră actriță rusă.

Svetlana Khorkina la sol, în perioada în care concura pentru Rusia

În anul 2011, Svetlana s-a căsătorit cu un fost general din Serviciul Federal de Securitate al Rusiei. Oleg Kochnev era cu 23 de ani mai în vârstă decât ea, dar avea extrem de multă influență și asta a ajutat-o pe fosta gimnastă să ajungă un pion important în politică. Cei doi au împreună și un băiețel, care s-a născut în anul 2019.