Cine sunt cel mai bine plătiți actori din lume? Câștigă zeci de milioane de dolari în fiecare an

Cine sunt cel mai bine plătiți actori din lume? Câștigă zeci de milioane de dolari în fiecare an

Meseria de actor este una care le aduce practicanților ei împliniri pe toate planurile, iar partea financiară, pe lângă faimă, este poate cea mai importantă, mai ales pentru cei care ajung să joace la Hollywood. 

The Rock, pe numele său real Dwayne Johnson, ocupă prima poziție în topul celor mai bine plătiți actori de pe scena internațională, cu încasări de 89.4 milioane de dolari în anul 2019.

Cel mai mare contract pentru un film l-a prins cu prilejul filmărilor la „Jumanji: The Next Level”. Mai mult decât atât, el cere și 15% din încasările filmelor în care joacă, printre care și Jumani: Welcome to the Junge, care a avut încasări totale de 962,1 milioane de dolari.

De asemenea, pentru fiecare episod din serialul Ballers, realizat de HBO, Dwayne Johnson primește nu mai puțin de 700.000 de dolari.

Cine sunt cel mai bine plătiți actori din lume? Câștigă zeci de milioane de dolari în fiecare an

Robert Downey Jr. se numără și el printre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood. Pentru rolul din Iron Man, acesta a încasat un salariu de 20 de milioane de dolari și 8% din încasările filmelor. Astfel, doar pentru filmul Avengers:Endgame, cu încasări totale de 2,79 miliarde de dolari, RObert Downey Jr. a încasat un total de 55 de milioane de dolari.

”Celebritățile precum Downey și Scarlett Johansson profită acum de multă libertate în negocierea pachetelor de compensații cu casele de film care investesc sute de milioane de dolari în producția filmelor care sunt așteptate să devină blockbuster-uri, precum cele din seria Avengers,” a declarat David Chidekel, entertainment lawyer în cadrul firmei de avocatură Early Sullivan Wright Gizer & McRae.

Și Bradley Cooper a avut un an 2019 foarte bun din punct de vedere al încasărilor, acesta primind 57 de milioane de dolari. 5,7 milioane de dolari a primit pentru dublarea personajului Rocket Raccoon în Avengers, în vreme ce 70% din totalul încasărilor pe anul 2019 le-a primit pentru rolul din musical-ul „A star is born”.  Totuși, pentru acest film, Bradley Cooper a avut mai multe roluri: actor, regizor, producător și scenarist.

Deși a fost realizat cu un buget modest de doar 36 de milioane de dolari, pelicula a generat încasări de 435 de milioane de dolari, Bradley Cooper câștigând de pe urma acestui film nu mai puțin de 40 de milioane de dolari.

Cei mai bine plătiți actori ai lumii – 2019

10. Will Smith – 35 de milioane de dolari

9. Paul Rudd – 41 de milioane de dolari

8. Chris Evans – 43,5 milioane de dolari

7. Adam Sandler – 57 de milioane de dolari

6. Bradley Cooper – 57 de milioane de dolari

5. Jackie Chan – 58 de milioane de dolari

4. Akshay Kumar – 65 de milioane de dolari

3. Robert Downey Jr. – 66 de milioane de dolari

2. Chris Hemsworth – 76,4 milioane de dolari

1. Dwayne Johnson – 89,4 milioane de dolari