Cine este acum, cel mai bogat om din lume. Jeff Bezos a pierdut o avere într-o singură zi

06 aug. 2021
Cine este acum, cel mai bogat om din lume. Jeff Bezos a pierdut o avere într-o singură zi
Jeff Bezos a fost cel mai bogat om din lume. Foto: BBC

Norocul nu a fost de partea lui Jeff Bezos în ultimele zile. Miliardarul a fost detronat din topul celor mai bogați oameni ai lumii după ce a pierdut o adevărată avere în doar o singură zi.

Cu alte cuvinte, averea fondatorului Amazon a scăzut în doar 24 de ore cu 13,9 miliarde de lei, o sumă imensă dacă stăm să ne gândim bine ce înseamnă pentru alții.

Cine este cel mai bogat om din lume

Cine i-a luat locul în topul celor mai bogați oameni ai planetei? Ei bine nu este vorba nici de Elon Musk și nici de Bill Gates. Jeff Bezos a fost detronat de magnatul francez Bernard Arnault, preşedintele şi directorul executiv al conglomeratului de lux LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton.

Bernanrd Arnault deține mărci precum Louis Vuitton, Sephora, Moet & Chandon şi Tiffany & Co, iar conform topului Forbes, joi, acesta o avere de 199,1 miliarde de dolari, în timp de Bezos avea 193,8 miliarde de dolari, iar antreprenorul Elon Musk deţinea 184,7 miliarde de dolari.

Nu este prima dată când Arnault conduce lista celor mai bogaţi oameni din lume. În decembrie 2019, ianuarie 2020, mai 2021 şi iulie 2021, el a ajuns pe prima poziţie în clasament.

Elon Musk ar putea crește în top

Dacă averea lui Jeff Bezos s-a redus în ultima perioadă la 193,8 miliarde de dolari, Elon Musk nu se plânge deloc. fondatorul Tesla care este şi un entuziast al criptomonedelor, are o valoare de 184,7 miliarde de dolari, conform listei Forbes.

Între timp, vineri, acţiunile Amazon au scăzut cu 7,6%, după ce compania a raportat câştigurile din al doilea trimestru. Pe de altă parte, averea lui Arnault a crescut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul an al pandemiei, ulterior LVMH având o evoluţie plată în cea mai mare parte a verii.